Intr-o ceremonie desfasurata la Hotel Intercontinental din Bucuresti, sefului statului i s-a decernat premiul "Omul politic al anului 2004"

Ca a fost capitan de cursa lunga, nimeni nu poate sa-i conteste asta lui Traian Basescu. Ca vrea sa stea zece ani la Cotroceni, ar trebui sa le dea de gandit adversarilor politici ai sefului statului. Si doar judecand prin prisma faptului ca a castigat toate cursele electorale in care s-a inscris. O data cu prima iesire mondena, Traian Basescu a facut si prima promisiune. "Voi incerca sa repet performanta de la primarie si la presedintie", a declarat seful statului, cu ocazia decernarii premiului "Omul politic al anului 2004". Fundatia Nine O`Clock a organizat, joi seara, la Hotelul Intercontinental din Bucuresti, festivitatea de premiere a celor mai active personalitati ale anului abia incheiat.

Pentru marele succes inregistrat la alegerile prezidentiale din decembrie 2004, pentru consecventa si tenacitatea manifestate in promovarea proiectelor sale politice, astfel a motivat juriul acordarea marelui premiu lui Traian Basescu. "Ma surprinde ca nu mi-ati dat toate premiile. E o dovada ca s-a democratizat presa", a comentat seful statului in scurtul discurs. El a amintit de victoriile consecutive de la primarie, considerate cel putin la fel de importante, daca nu mai importante decat castigarea prezidentialelor. Traian Basescu n-a ezitat sa repete sloganul electoral "Sa traiesti bine!", in momentul in care a fost salutat de pustiul care
i-a inmanat premiul cu "Sa traiti bine!".

Premiul "Diplomatul roman al anului" a fost impartit de Vasile Puscas, fostul negociator-sef al Romaniei cu UE, si Lazar Comanescu, seful misiunii permanente a tarii noastre pe langa Uniunea Europeana.

"Alergarea nu m-a obosit. Cred in proiectul european al Romaniei si voi ramane implicat in acesta. Cursa nu s-a terminat. Urmeaza momentul sosirii, care va fi cel al aderarii. Sa mergem mai departe impreuna", a declarat Puscas, care a multumit presei pentru sustinere.

Ambasadorul Germaniei la Bucuresti, Wilfred Gruber, si cel al Egiptului, Wafaa Ashraf Moharram Bassim, au fost considerati "Diplomatii straini" ai lui 2004. Premii au mai primit si OMV Austria (investitorul strain al anului), Florin Andronescu (Omul de afaceri al anului), Maia Morgenstern (Omul de cultura al anului) si Catalina Ponor (Sportivul anului).


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.