Umanistul Sorin Vicol demisioneaza pentru ca nu mai are ce controla

Mai putin de o luna a durat aventura umanistului Sorin Vicol la Palatul Victoria. Ieri, reprezentantul PUR si-a anuntat demisia din functia de ministru delegat al Autoritatii Nationale de Control (ANC), pe care si-a motivat-o prin lipsa parghiilor de control ale ministerului sau, ca urmare a trecerii Autoritatii Nationale a Vamilor si a Garzii Financiare la Ministerul Finantelor. Vicol a adaugat ca exista premisele unui "iminent" transfer al Garzii Nationale de Mediu la Ministerele Mediului si Agriculturii. Demisia lui Vicol a fost deja acceptata de premier, Guvernul urmand a analiza rolul pe care Autoritatea de Control il va avea din prezent. Potrivit purtatorului de cuvant al Guvernului, Oana Marinescu, exista posibilitatea ca in locul ministrului demisionar sa nu fie nominalizata o alta persoana pana la finalizarea acestei analize.

Ea a precizat ca nu se poate pronunta asupra posibilitatii desfiintarii acestei institutii, in lipsa unor informatii concrete in acest sens.

La sedinta de vineri a Guvernului nu au participat nici ministrul Sorin Vicol si nici premierul Calin Popescu Tariceanu, seful Executivului desemnandu-l pe ministrul de stat Adriean Videanu sa conduca reuniunea Cabinetului.

In conferinta de presa in care si-a anuntat demisia, Vicol a declarat ca PUR va sprijini in continuare guvernarea Tariceanu.

Adaugand ca PUR ramane la guvernare, purtatorul de cuvant al umanistilor, Bogdan Pitigoi, a tinut sa precizeze ca partidul din care face parte nu doreste ca decizia lui Vicol sa fie interpretata ca "un punct pentru o criza guvernamentala".

In prezent, ANC mai are in subordine Garda Nationala de Mediu, iar in coordonare Inspectia Muncii din Ministerul Muncii, Inspectia Sanitara de Stat, din Ministerul Sanatatii, Agentia Nationala de Control al Exporturilor si Oficiul Roman pentru Drepturile de Autor.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.