Palatul Parlamentului este cu adevarat un loc al contrastelor. Ca nimeni altii, senatorii romani calatoresc cu un lift ultraluxos aflat in... holul WC-urilor. Ei folosesc fara nici o problema si ruda saraca a acestuia, un lift de marfa, pentru a urca la comisii.
Agitatie mare, discutii in contradictoriu, gesticulari. Zi obisnuita de plen in Senat. Neobisnuit este insa faptul ca grupuri-grupulete de parlamentari ies pe usa destinata, in principiu, grupului sanitar. Si pentru ca "traficul" este suficient de mare pentru a banui ca pe toti parlamentarii i-a lovit vreo disfunctie intestinala, am incercat sa dezlegam enigma. Pe un perete ingust, ceea ce parea la inceput o oglinda uriasa s-a dovedit a fi un lift. Un ascensor ultraelegant, cu comenzi digitale si anunturi vocale, ca la metrou: "Ati ajuns la nivelul P1. Coboram la nivelul P".

Constructorii spun ca mai intai a existat liftul si abia dupa aceea s-au amenajat toaletele. "Trebuia gasita o solutie. Sala de plen e destul de departe, spatiile aici sunt imense si era nevoie de WC-uri pentru senatori. S-a gasit solutia de a le amenaja in casa scarilor", ne marturiseste zambind un functionar.


Despre autor:

Libertatea

Sursa: Libertatea


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.