Corina Cretu, senator PSD si euroobservator, sustine ca nemultumirile presedintelui Traian Basescu fata de activitatea observatorilor romani de la Parlamentul European nu sunt justificate.

Basescu a spus ca parlamentarii romani de la Strasbourg nu se implica suficient in activitatile pe care ar trebui sa le sustina in PE. Declaratia presedintelui a fost facuta la finalul unei intalniri cu Antonio Lopez-Isturiz, secretarul general al Partidului Popular European.

Corina Cretu i-a trimis ieri lui Basescu o scrisoare deschisa in care ii reproseaza ca afirmatiile sale au fost facute pe baza unor informatii insuficiente. "Imi permit sa va amintesc ca activitatea noastra se desfasoara mai ales in cadrul grupurilor politice ale Parlamentului Europei. Asa incat, nemultumirile domnului Lopez-Isturiz nu au cum sa se refere la activitatea tuturor prlamentarilor romani, ci cel mult la acea a afiliati Partidului Popular European."

Cretu crede ca este nedrept ca aceasta apreciere sa fie extinsa la adresa tuturor euroobservatorilor. Ea considera ca institutiile de la Bucuresti in domeniul integrarii au neglijat raporturile cu parlamentarii trimisi la Bruxelles si Strasbourg, in ciuda apelurilor pe care le-ar fi facut pana acum.

Premierul Calin Popescu Tariceanu ar fi fost informat despre faptul ca euroobservatorii nu au toate mijloacele si informatiile necesare pentru o activitate optima la Parlamentul European, insa nu s-a luat nici o masura. De aceea, promovarea interesului national pe langa institutiile europene a avut de suferit. Chiar si Basescu este acuzat pentru acest lucru: "Din pacate, acuzele dumneavoastra reflecta, mai degraba, conflictele de pe scena politica interna, desi aveti toate parghiile necesare pentru a contribui la ameliorarea acestei situatii. In ceea ce ma priveste, sunt de acord cu afirmatiile dumneavoastra, si anume aceea ca putem face mai mult pentru promovarea pozitiilor Romaniei in Parlamentul European".

Cronica Romana

Sursa: Cronica RomanaTe-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.