Coalitia pentru un Parlament Curat (CPC) a anuntat ieri ca a retras "cecul in alb" acordat lui Adrian Nastase, iar candidatul Uniunii PSD+PUR la Presedintie va fi monitorizat la fel ca oricare alt personaj inscris in cursa electorala. "Coalitia ia nota de declaratia premierului Adrian Nastase dintr-o emisiune televizata de denuntare a intelegerii dintre coalitie si PSD pe baza careia PSD a retras de pe lista sa 29 de candidati, iar Coalitia a rezolvat favorabil 18 contestatii ale acestui partid. Dat fiind ca dl Nastase declara ca nu mai exista o asemenea intelegere, cecul in alb acordat domniei sale ca lider de partid care lupta sa aplice criteriile coalitiei inceteaza in mod firesc. Ca atare, dl Nastase personal va fi monitorizat prin prisma celor opt criterii, ca orice candidat, si, la rigoare, poate fi adaugat listei pentru municipiul Bucuresti a Coalitiei", se arata intr-un comunicat de presa difuzat de CPC.

In document, organizatiile care compun Coalitia raspund amenintarilor unor candidati si sefi de partide in legatura cu lista candidatilor care nu corespund criteriilor de integritate morala stabilite de societatea civila. CPC subliniaza ca regulile privind integritatea in politica - avantajul personal prin utilizarea pozitiei publice, oportunismul sau traseismul politic, afacerile necurate, cooperarea cu fosta Securitate - au fost agreate cu toate partidele politice, care au facut declaratii oficiale in acest sens. La fel, echipa de negociere cu partidele politice a fost acceptata de toate partidele fara obiectii, se arata in comunicat. In aceste conditii, "denuntarea partenerilor si a criteriilor agreate la sfarsitul acestui exercitiu, dupa ce unii candidati au fost chiar retrasi de partide din aceste motive, este puerila si nu arata decat totala inadecvare la orice joc democratic in care regulile se aplica tuturor la fel". "Nu e acceptabil sa-ti schimbi discursul peste noapte dupa cum iti dicteaza interesele de moment", mentioneaza autorii comunicatului.

CPC sustinuta de Cartel ALFA

Tot ieri, CNS "Cartel ALFA" a anuntat ca sustine Campania pentru un Parlament curat, vazand in ea o actiune civica necesara "intr-o societate in care, in actiunea politica nu se regasesc deloc criteriile moralitatii, ale corectitudinii si ale interesului pentru comunitate". "Vehementa cu care anumite partide si oameni politici critica acest demers, prin amenintari directe fata de initiatorii sai, dezvaluie cat de puternice sunt tendintele centraliste si sechelele comuniste, cat si incapacitatea lor de a intelege ca aceasta campanie este in primul rand un exercitiu de democratie si libertate", subliniaza Cartel Alfa, intr-un comunicat de presa.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.