Fostul presedintele, Emil Constantinescu, a facut ieri, o dezvaluire de zile mari, care explica intr-un fel, miza sefiei de la CNSAS.

Constantinescu a spus, intr-un interviu acordat BBC, ca pe data de 13 martie a expirat termenul pana la care trebuia citat la audiere actualul sef al statului, ca urmare a cererii lui Emil Constantinescu, privind trecutul lui Traian Basescu.

Solicitarea catre CNSAS, depusa anul trecut, cerea verificarea relatiei cu fosta Securitate, a presedintelui Traian Basescu. "Termenul in care trebuia sa fie citat presedintele Basescu in acest caz, este de 60 de zile, iar termenul in care eu trebuia sa primesc un raspuns este de 90 de zile.

Cererea este din 13 decembrie 2005, deci in 13 martie 2006 s-a depasit termenul in care trebuia sa primesc un raspuns", a spus Emil Constantinescu. Acesta a precizat ca va da posibilitatea si noului Colegiu sa-si dovedeasca probitatea si isi va reinnoi solicitarea. Daca nici de aceasta data nu va primi un raspuns atunci se va adresa justitiei.

"Refuzul nejustificat de a implini sarcinile si obligatiile de serviciu se sanctioneaza si civil, si penal, si administrativ. Si voi cere aceste sanctiuni", a avertizat Constantinescu.

Theodor Stolojan, "subordonatul lui Ceausescu"

De altfel, Constantinescu a pus ruptura dintre PNL si Basescu pe seama faptului ca liberalii nu mai sunt condusi de Theodor Stolojan. "In momentul in care PNL-ul s-a eliberat de zona Stolojan, s-a despartit de presedintele Basescu, care reprezinta astazi aceeasi oligarhie securisto-comunista", a spus el.

Constantinescu a spus ca vorbeste despre Stolojan ca despre un membru al aceste oi oligarhii intrucat a fost director al Directiei Aport Valutar Special, in nomenclatura comunista. "Asta inseamna banii care nu veneau in bugetul Romaniei pe caile normale, ci erau banii care alimentau fondul lui Ceausescu personal, al gospodariei de partid si al Securitatii... Si era subordonat direct al lui Ceausescu", a mai spus Constantinescu.

PNL cere retragerea lui Turianu

Delegatia permanenta a PNL a adoptat ieri o rezolutie in care solicita colegilor de Alianta sa-l retraga pe Corneliu Turianu din fruntea CNSAS si sa-l sustina "cu adevarat" pe Constantin Ticu Dumitrescu. "Cerem PD sa-si tina cuvantul si sa nu fim obligati sa modificam Ordonanta astfel incat sa introducem institutia revocarii", a avertizat inca o data Tariceanu.


Despre autor:

Sursa: Click.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.