Liberalii isi acuza colegii de Alianta ca vor sa ascunda adevarul despre securisti si cer PD sa-l dezavueze in mod public pe noul presedinte al CNSAS.

Presedintele PNL Calin Popescu Tariceanu a declarat, ieri, ca modul in care PD a actionat in cazul "Turianu-CNSAS" ar putea pune sub semnul intrebarii functionarea Aliantei.

"Nu-mi face placere cand vad ca partenerii nostri de Alianta adopta o astfel de atitudine. Ne punem in mod firesc intrebarea: daca nu exista sinceritate, daca nu exista incredere reciproca, atunci cum mai poate sa functioneze aceasta structura?", a afirmat presedintele liberal.

"Imi exprim convingerea ca, dupa un moment de ratacire, aliatii nostri vor gasi justa masura si justa atitudine si ii vor cere lui Turianu, dupa gestul oribil pe care l-a facut, sa se retraga, si sa-l dezavueze in mod public", a spus Tariceanu.

Intrebat daca PNL acorda democratilor un termen pana la care sa ii ceara lui Turianu sa renunte la sefia Colegiului, Tariceanu a apreciat ca nu este nevoie de un termen sau de "presiuni" din partea PNL pentru ca PD "sa inteleaga greseala facuta".

Tariceanu a mai spus ca se asteapta si doreste in orice moment o schimbare de atitudine din partea PD. "Sunt increzator ca logica va prevala in fata ambitiilor", a apreciat el, mentionand ca ultima convorbire personala cu Emil Boc a avut-o acum doua zile.

"A fost o mare deziluzie sa constat ca in continuare exista o conspiratie care incearca sa ascunda adevarul despre cei 45 de ani de comunism din Romania. Nu mi-am putut imagina sa vad o coalitie sui-generis intre aliatii nostri si opozitia formata din PSD si PRM impotriva lui Ticu Dumitrescu, sa vad ca printr-un joc de culise acesta este scurtcircuitat si este ales altcineva", a mai spus Tariceanu.

La randul sau, vicepresedintele PNL Puiu Hasotti nu crede ca dupa cele petrecute in aceste zile, "i-ar mai putea trece cuiva prin minte" constructia unor diverse proiecte cu PD, "cum ar fi fuziunea". Hasotti a argumentat ca, dincolo de diferentele de doctrina si de mentalitate, votul dat de PD impotriva lui Ticu Dumitrescu arata ca intre democrati si liberali exista si diferente de atitudine.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.