Autoritatea Electorala Permanenta a depus, ieri, la Senat, raportul de activitate in perioada iulie 2004 - decembrie 2005.
Potrivit acestuia, institutiile statului au cheltuit aproape 75,5 milioane RON pentru organizarea alegerilor parlamentare si prezidentiale. Raportul AEP arata ca Prefectura Capitalei a cheltuit cea mai mare suma pentru alegeri, 5.864.566 RON.
In topul celor mai mari cheltuieli electorale se situeaza prefecturile judetelor Iasi, cu 2 milioane RON, si Prahova, cu 1,85 milioane RON.

Cea mai mica suma a fost acordata de stat pentru alegerile prezidentiale si parlamentare din judetul Tulcea, unde s-au cheltuit 606,9 mii RON. Raportul Autoritatii Electorale Permanente mai precizeaza ca aceasta institutie a fost nevoita sa blocheze posturile vacante si sa amane infiintarea a trei filiale regionale, din cauza unei ordonante de urgenta din 2005, prin care bugetul AEP a fost diminuat.

Curierul National

Sursa: Curierul NationalTe-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.