La intoarcerea din China, senatorii juristi i-au pregatit presedintelui Traian Basescu o surpriza. Daca va reusi sa treaca prin Parlament, ultima varianta a Legii lustratiei l-ar putea obliga pe Basescu sa renunte la mandat.

Pornit initial sa curete politica de securisti si informatori, proiectul Legii lustratiei se intoarce ca un bumerang si ameninta demnitari la cel mai inalt nivel. Presedintele Traian Basescu, consilierul prezidential Theodor Stolojan si presedintele Partidului Conservator, Dan Voiculescu, sunt doar cateva nume ce si-ar putea vedea naruita cariera politica.

Comisia juridica si cea pentru drepturile omului din Senat, reunite ieri in sedinta comuna, au stabilit categoriile de persoane considerate ca fiind parte a structurilor de putere si a aparatului represiv al regimului comunist. Acestea sunt obligate de lege sa nu candideze timp de 10 ani la functii publice, iar in cazul in care se afla intr-o astfel de functie trebuie sa demisioneze.

La propunerea conservatorului Gavrila Vasilescu, majoritatea senatorilor a decis ca fostii comandanti de nave si aeronave, precum si loctiitorii acestora, care au facut parte din structurile organelor de securitate sau au colaborat cu acestea, sunt reprezentanti ai structurilor de putere comunista.

Libertatea

Sursa: LibertateaTe-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.