Liberalii nu vor sa lase netaxata "tradarea" colegilor de Alianta de la CNSAS si ameninta ca nu vor respecta intelegerile cu democratii daca Corneliu Turianu nu va fi inlocuit cu Ticu Dumitrescu.

Din ciclul 'Sa traiti bine': Turianu a primit o coroana de flori

Nemultumirea liberalilor este cu atat mai mare cu cat la sedinta conducerii Aliantei s-au "impartit" posturile iar PNL prelua sefia CNSAS in timp ce PD primeau Arhivele Statului, Avocatul Poporului si conducerea Comisiei pentru supravegherea fondului de pensii private, spun membri ai conducerii partidului. Surse neoficiale spun ca in conditiile in care nu se rezolva problema de la Colegiu, atunci nu vor respecta nici ei angajamentele, privind posturile de conducere care revin PD.

Primul pas pentru remedierea situatiei se va face in Senat, in Camera se va incerca modificarea legii astfel incat membrii CNSAS sa poata fi revocati din functie. Deocamdata insa, presedintele executiv al PD, Adriean Videanu a spus ca partidului al carui presedinte este exclude orice implicare politica in deciziile Colegiului. "Facem un apel catre Ticu Dumitrescu sa nu demisioneze", a spus el, adaugand ca va cere Colegiului sa inceapa verificarile cu membrii PD astfel incat sa nu existe suspiciuni.

Corneliu Turianu se tine de scaun

Corneliu Turianu a declarat ca nu va renunta la functie decat daca Traian Basescu sau Emil Boc i-o vor cere. Turianu a recunoscut totusi ca si-ar putea pierde functia daca ordonanta privind functionarea CNSAS va fi modificata in Senat. In prima sa zi de sef, fostul judecator s-a confruntat cu proteste din partea angajatilor fata de numirea sa. Turianu a fost si tinta unor atacuri din partea unori disidenti comunisti. Si ca si cum ziua sa n-ar fi fost destul de proasta, presedintele CNSAS a primit si o coroana de flori din partea PPCD, simbol ironic al ingroparii institutiei prin alegerea noii conduceri.


Despre autor:

Sursa: Click.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.