Politica27 Martie 2006

Lectura de 4 minute

„Nu e nevoie sa treceti prin patul unui sef pentru a promova”, le-a explicat femeilor liberale din Alba Ludovic Orban. El le-a indemnat sa nu preia exemplul Ralucai Turcan, al Mioarei Mantale sau al Elenei Udrea. Acestea vor sa il dea in judecata.

Presedintele PNL Bucuresti, Ludovic Orban, le-a recomandat membrelor Organizatiei Judetene a Femeilor Liberale din Alba Iulia sa nu urmeze stilul de cariera politica al Ralucai Turcan (PNL), al Mioarei Mantale sau al Elenei Udrea (PD), spunindu-le ca "nu e nevoie sa treaca prin patul unui sef pentru a promova".

"La nivelul conducerii centrale a PNL am avut doua doamne: Mona Musca si Raluca Turcan. Mona a plecat pentru ca era ocupata sa-si tina cuvintul fata de Basescu, nu fata de electorat, pentru ca electoratului i-a promis ca va guverna bine in Romania. Am ramas cu Raluca Turcan, asta e, ce sa facem? Va recomand sa nu urmati stilul de cariera politica al Ralucai Turcan, al Mioarei Mantale, al Elenei Udrea. Nu trebuie sa treceti prin patul nici unui sef, daca vreti sa ajungeti in functii publice importante", a afirmat Orban. Intrebat ulterior de ce a facut aceste afirmatii, Ludovic Orban a spus ca a fost interpretat gresit si ca nu a vrut sa le jigneasca pe cele trei femei. "Am vorbit despre doua tipuri de cariera si m-am folosit de exemple. Am vorbit despre Mona Musca si Norica Nicolai, dar si despre celelalte trei, ca sa dau o pata de culoare discursului", a mentionat Orban, negind ca ar fi facut o legatura intre acestea si "femeile care trec prin patul sefului ca sa promoveze".

Indignat de afirmatiile lui Ludovic Orban, fostul presedinte al PNL Theodor Stolojan a promis ca va deveni mai activ in politica pentru ca il nemultumeste situatia din PNL.

Ludovic Orban a indrumat femeile din PNL sa nu urmeze exemplul deputatului Raluca Turcan, fosta dvs. consiliera de imagine.

Este o declaratie jignitoare, dar care nu ma mira sa o aud de la un om care bea sau danseaza pe mese in restaurante. M-ar mira insa daca nimeni nu ar lua pozitie fata de asemenea mizerii. Raluca Turcan este o tinara politician care a aratat competenta.

Ar trebui sanctionat Ludovic Orban?

Nu ma intereseaza. Ludovic Orban nu este absolut nici un punct de reper in PNL. Este josnic sa ataci o femeie, un om care a muncit foarte mult in PNL.

In orizontul de timp apropiat veti reveni in politica? Veti deveni mai activ?

Voi fi mai activ in urmatoarea perioada, insa inainte trebuie sa ne lamurim bine cum se situeaza PNL. Ar fi bine sa se aseze apele. Sint o serie de obiective, cum ar fi formarea unei forte politice de dreapta, care ar trebui sa se realizeze.

Tineti legatura cu membrii PNL Mona Musca, Valeriu Stoica, Cristian Boureanu, cei care sustin fuziunea PNL-PD?

Nu numai cu cei trei, ci si cu multi altii.

Sinteti nemultumit de felul in care este condus PNL, de scaderea lui in sondaje?

N-as putea sa spun ca sint nemultumit, pentru ca PNL se afla la guvernare. Ma nemultumeste insa ca s-a uitat prea repede de o serie de componente, de o serie de factori care au dus in 2000 la slabirea partidului. (n.r. - conflictul dintre Valeriu Stoica si Dinu Patriciu care a dus la scaderea PNL la 7% in sondaje. In 2002, Stolojan a devenit presedinte al PNL.)

Veti reveni la conducerea PNL?

Nu. Deocamdata nu, insa voi vedea in viitor.

Mioara Mantale

"Domnul Orban poate fi numit oricum, dar nu domn. Eu l-am sunat imediat sa-l intreb despre ce e vorba, fara sa vad inregistrarea. A zis ca nu a facut asemenea declaratii si ca mass-media interpreteaza. Dupa ce am vazut caseta, am incercat sa-l sun din nou, dar nu a mai raspuns la telefon. I-am trimis un mesaj in care i-am transmis ca astept scuze publice, altfel il voi actiona in judecata, ceea ce se va si intimpla in cursul saptaminii viitoare."

Raluca Turcan

"Nu ma cobor in mocirla in care se afla Ludovic Orban. Asa a inteles el sa faca politica, prin minciuna si atacuri personale. Daca il voi da in judecata, probabil ca i-as da prea multa importanta. Dar nu exclud aceasta varianta. Regret ca pentru foarte multi oameni din conducerea PNL acest personaj este un exponent si un purtator de cuvint. Daca nu vor aparea delimitari fata de aceste mizerii, inseamna ca nivelul la care se face politica in PNL este foarte jos."

Elena Udrea

"Nu doresc sa fac nici un fel de comentariu pe marginea acestor declaratii. Las electoratul sa comenteze mojiciile spuse de domnul Orban. Nu stiu daca il voi actiona in judecata. A fost o discutie pe aceasta tema cu celelalte doua doamne implicate, insa eu nu am luat inca o hotarire. Chiar nu as mai dori sa comentez sau sa continuu diversele declaratii pe care domnul Ludovic Orban le face in mass-media la adresa mea."

Cotidianul

Sursa: CotidianulTe-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.