In fiecare dimineață, liderii din linia a doua a PSD sint puși in situația de a alerga intre biroul lui Iliescu și biroul lui Năstase atunci cind unul sau altul convoacă o ședință. Deși Ion Iliescu și-a recuperat incăperile din palatul deținut de PSD in bdul Kiseleff nr. 10, el preferă să lucreze, deocamdată, alături de foștii săi consilieri de la Cotroceni, Victor Opaschi și Gheorghe Barbu, in vechiul birou care i-a fost amenajat in 1991, in primul sediu central al fostului PDSR de pe strada Atena nr. 11. Aventuri imobiliare "Reamenajarea biroului lui Iliescu din Kiseleff a fost finalizată săptămina trecută, dar el se va muta definitiv atunci cind va redeveni președintele partidului", a declarat ieri un vechi angajat al PSD care păzește clădirea. Intre 1997-2001, Iliescu a beneficiat, in Kiseleff, de două incăperi mari care, intre 2001-2004 au fost demobilate și amenajate ca spațiu pentru presă. La revenirea in PSD, Iliescu a solicitat să i se inapoieze și birourile. Năstase nu a avut nimic impotrivă, incintat că nu trebuie să-l vadă pe Ion Ilies-cu zi de zi, in sediul ultraluxos și ultramodern pe care fostul premier și l-a amenajat, in 2002, pe strada Ion Ionescu de la Brad nr. 4 din Băneasa.

Ulterior, Năstase, care deține un birou luxos și in Kiseleff, s-a gindit să-și marcheze mai pregnant existența in palatul lui Iliescu și a inșirat pe pereții incăperii vecine cu biroul lui Iliescu 15 tablouri semnate de prietenul său Zamfir Dumitrescu, pe care il numise in august 2004 in conducerea centrală a PSD.

Fostul premier obișnuiește să-și convoace subalternii la ședințe doar in birourile sale din Băneasa și din Palatul Parlamentului, deși ultima locație nu aparține PSD, ci e bun al intregului popor.