Presedintele executiv al PD, Adriean Videanu, s-a plans la sfarsitul acestei saptamani ca de la alegerile din 2004, cand Traian Basescu a ajuns presedinte, democratii simt lipsa fostului lider a carui imagine s-a confundat cu cea a partidului.

"Suntem vitregiti de lipsa presedintelui Traian Basescu, e adevarat ca nu mai avem acea atitudine politica manifestata de presedintele partidului pentru ca Traian Basescu e unul", a spus Videanu. El a recunoscut practic lipsa de lideri din Partidul Democrat, spunand ca, dupa plecarea lui Basescu la Cotroceni, e nevoie de o echipa formata din trei oameni pentru a-l suplini."Sper ca atitudinea de echipa se vede cel putin la nivelul presedintelui, presedintelui executiv si al secretarului general, dar si al vicepresedintilor.

Incercam sa ne manifestam ca o echipa care stie ce are de facut", a declarat el. In pofida declaratiilor liderului lor spiritual care critica metoda racolarilor practicata de PD, Adriean Videanu a scuzat aceasta practica spunand ca s-a actionat in beneficiul actului de guvernare. "Am dorit sa cream acea majoritatea cu care sa ne putem trece legile si sa ne putem implini programmul de guvernare", a declarat el.

Presedintele poarta de grija PD-ului

In timp ce democratii se plang ca au fost vaduviti de prezenta lui Basescu dupa alegeri, presedintele este preocupat de soarta lor. El s-a intalnit ieri la Bruxelles cu Popularii Europeni iar la sfarsit, a spus ca PD va intra in PPE atunci cand Romania se va integra in Uniunea Europeana. Anul trecut, PD a primit statutul de membru observator al grupului popular din Parlamentul European, dupa ce a renuntat la Internationala Socialista odata cu reorientarea doctrinara.


Despre autor:

Sursa: Click.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.