Barbatul care a tinut slujba de inmormantare a lui Florian Anghelescu vrea sa dea in judecata Patriarhia Romana, pentru afirmatiile potrivit carora el ar fi "un pretins preot", care a fost exclus din cler pentru "abateri disciplinare repetate".
Patriarhia Romana preciza ca persoanele care s-au prezentat drept preoti si l-au insotit, cu o zi in urma, pe ultimul drum pe Florian Anghelescu nu au calitatea de clerici ai Bisericii Ortodoxe Romane (BOR), ei fiind exclusi pentru abateri disciplinare repetate. Ioan Preoteasa a declarat ca, pentru declaratiile potrivit carora el nu ar cleric, va da in judecata Patriarhia. El sustine ca nu a fost dat afara din BOR, ci a plecat de bunavoie, la data caterisirii avand deja rang in cadrul unei asociatii religioase in numele careia a prestat servicii religioase la inmormantarea lui Florian Anghelescu.

Preoteasa justifica oficierea ritualului prin faptul ca el si familia nu credeau in sinucidere, in timp ce sora defunctului se declara sigura ca el si-a pus capat zilelor, fiind foarte deprimat in ultima vreme. El isi bazeaza aceasta opinie pe faptul ca il cunostea pe omul de afaceri de mult timp si nu-l considera capabil de un astfel de gest. Viorica Manea, sora omului de afaceri, declara ca nu este vorba de crima, in cazul fratelui sau, acesta avand o stare depresiva in ultimul timp si fiind "foarte suparat, foarte abatut". Femeia spune ca ea si fratele ei nu vorbeau despre afacerile derulate de Florin Anghelescu. "S-au pus si astia pe mine..." era singurul lucru pe care Anghelescu il spusese surorii lui, cu privire la motivele supararii sale.


Despre autor:

Sursa: Click.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.