PRM se arata disponibil sa sprijine in Parlament un guvern minoritar, cu rezerva ca din acesta sa nu faca parte reprezentanti ai UDMR.
"Independent de culoarea politica a acestui guvern minoritar, daca el nu are in componenta si reprezentanti ai UDMR, putem discuta sprijinirea sa.

Pastrez aceasta rezerva pentru ca nu stim ce orientare va avea si, mai ales, nu stim ce oameni vor compune un astfel de cabinet. Nu putem credita amatori in nici un domeniu", a declarat, ieri, vicepresedintele PRM, Lucian Bolcas, citat de Rompres. Referitor la faptul ca formatiunea pe care o reprezinta a sprijinit candidatul Aliantei in lupta pentru sefia Camerei, Bolcas a spus ca PRM "a staruit" pentru numirea unui presedinte al Camerei, "nu pentru a sprijini un partid sau altul, nu pentru a desemna o persoana sau alta, ci pentru ca aceasta institutie fundamentala a democratiei sa functioneze". El a adaugat ca PRM se comporta ca un partid constructiv chiar daca este in opozitie, urmandu-si insa, consecvent, punctul de vedere si linia politica. Reactia lui Bolcas vine dupa ce presedintele Camerei Deputatilor, Bogdan Olteanu, a declarat, marti seara, intr-o emisiune televizata, ca posibilitatea unui guvern minoritar exista oricand. In plus, el a adaugat ca sustinerea candidatului Aliantei la sefia Camerei inferioare a Parlamentului de catre un partid din opozitie a fost un semnal ca s-ar putea ca, la un moment dat, sa existe o majoritate si fara aportul conservatorilor.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.