Presedintele PSD, Mircea Geoana, a prezentat la Bruxelles planurile de reformare a principalului partid de opozitie din Romania.

Intalnirile cu demnitarii europeni au avut loc pe fundalul cercetarii pentru presupuse acte de coruptie a inca unui membru marcant al PSD: senatorul serban Mihailescu, fost secretar general al Guvernului Nastase, e banuit ca ar fi primit mita 11 arme de vanatoare de la fostul sau consilier Fanel Pavalache.

Intr-un interviu cu corespondenta BBC la Bruxelles, Oana Lungescu, Mircea Geoana a spus ca acesta este de fapt un mod de a-l viza pe Adrian Nastase, al carui apropiat a fost serban Mihailescu.

Mircea Geoana despre Ion Iliescu

Liderul PSD a declarat ca la momentul potrivit si cu agenda potrivita ar fi nevoie de un congres extraordinar al partidului.

Despre aparenta revenire a lui Ion Iliescu in prim planul PSD, Mircea Geoana a spus: "Mi se pare normal ca o persoana care a avut timp de 16 ani o influenta atat de mare in politica romaneasca si in PSD sa nu aiba in continuare un fel de influenta in PSD. Este insa extrem de clar atat pentru dansul cat si pentru noi ca prezenta lui Ion Iliescu intr-o functie executiva la partid nu reprezinta o optiune si nici o preferinta a domniei sale".

Mircea Geoana despre Adrian Nastase

"Este clar ca trece printr-un moment mai dificil, poate ca este tentat si de alte ganduri de natura politica. Eu sunt convins ca pana la urma va avea destula intelepciune sa judece ce este mai bine pentru el si pentru altii care sunt apropiati si care ar putea sa-l urmeze intr-o directie sau alta", a declarat la BBC Mircea Geoana.

Iar in timp ce Mircea Geoana vorbea la Brussel despre cei "tentati de alte ganduri", unul dintre apropiatii lui Adrian Nastase, fostul secretar general al guvernului deputatul Eugen Bejinariu, anunta ca va demisiona din PSD.

Filip Standavid a stat de vorba cu deputatul PSD Eugen Bejinariu despre motivele demisiei sale.


Despre autor:

Sursa: Bbc.co.uk


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.