Senatorul Antonie Iorgovan a ramas fara sprijinul politic al PSD si risca sa fie exclus din partid.

Astfel, Iorgovan ramane fara functia de secretar al Senatului, iar miercuri Consiliul de Integritate Morala al PSD va dezbate posibilitatea excluderii sale. Masura survine in urma unei declaratii recente a lui Iorgovan dupa care Adrian Nastase ar fi promovat un grup in care criteriile de selectie au fost "homosexualitatea, masoneria si infractionalitatea". La aceasta s-au adaugat o serie de remarci dure la adresa filialei din care provine, PSD Caras-Severin. In consecinta, senatorul Ilie Sarbu a cerut excluderea sa, insa Biroul Permanent National al partidului intrunit ieri a pasat responsabilitatea eventualei excluderi in sarcina Consiliului de Integritate.

"Am avut astazi o discutie extrem de neplacuta si nu dau nimanui voie sa foloseasca cuvinte jignitoare la adresa membrilor partidului", a declarat presedintele PSD, Mircea Geoana, vizibil iritat de incident. Si Ion Iliescu a catalogat afirmatiile acestui apropiat al sau ca "iresponsabile si inadmisibile". Totusi, Iliescu pare a fi unul dintre putinii care ar putea sa stopeze excluderea lui Iorgovan. "Depinde si de el", a conchis Iliescu, sugerandu-i acestuia sa faca un gest de penitenta care l-ar putea mentine in PSD.

Un senator cu limba ascutita

Raporturile lui Antonie Iorgovan cu actuala conducere au o istorie tumultoasa, senatorul intrand pentru a doua oara in vizorul liderilor PSD. Prima data, Iorgovan a etichetat ca "imbecila" in plenul Senatului o idee la care Geoana tine foarte mult - aceea a introducerii Parlamentului unicameral. Si atunci PSD i-a retras sprijinul politic pentru functia de secretar al Senatului, insa Iorgovan a facut apel si s-a revenit asupra hotararii initiale. Mai ales ca filiala din Prahova a refuzat sa-l excluda pe turbulentul senator, in ciuda sugestiilor transparente venite de la Bucuresti. Iorgovan a promis ca se potoleste si a cerut sa fie transferat la filiala din Caras-Severin, locul sau de bastina. Senatorul a fost invitat sa dinamizeze activitatea unei filiale cu rezultate modeste pana acum, dar, la jumatatea lui ianuarie, l-a acuzat pe seful organizatiei, deputatul Ion Mocioalca, pentru subordonarea acestuia fata de liderul democrat din judet, Sorin Frunzaverde: "PSD Caras-Severin este condus de Frunzaverde, iar coada de topor numarul 1 este acest Mocioalca".

Cei de la centru s-au vazut din nou pusi intr-o situatie delicata de limba ascutita a lui Iorgovan, iar declaratiile acestuia referitoare la Nastase au oferit o ocazie de a scapa de el. De remarcat insa este faptul ca acelasi Nastase a fost facut parte a unui "grup mafiot" de catre Marian Vanghelie si nimeni din PSD nu s-a scandalizat intr-atat incat sa ceara excluderea celuilalt "rebel fara cauza" al social-democratilor.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.