Senatorul Ion Iliescu nu crede ca Adrian Nastase va pleca din PSD.

Iliescu a precizat ca nu a mai discutat cu Nastase dupa sedinta de marti noapte a conducerii partidului, cand acesta a primit un vot de neincredere, dar din cate il cunoaste personal nu se asteapta ca fostul premier sa paraseasca PSD.
"Cum sa spun eu, nu pot sa pun mana in foc pentru nimeni, dar asa cum il cunosc, e un om inteligent si serios. Si eu sper ca nu va face acest pas. Nu este in interesul lui", a afirmat Iliescu.

Referindu-se la "speculatiile" aparute in presa despre posibile negocieri ale lui Nastase cu alte formatiuni politice, cum ar fi Partidul Conservator, Iliescu a spus ca nu crede in acestea si ca astfel de demersuri nu reprezinta "ceea ce ii trebuie" fostului premier.
Dupa ce a primit votul de neincredere in PSD si si-a anuntat demisia din functiiile de presedinte executiv al PSD si de presedinte al Camerei Deputatilor, Adrian Nastase s-a declarat absolut convins ca va avea foarte multe lucruri de facut si in viitor. El preciza ca, "deocamdata", ramane membru al PSD.

La sfarsitul saptamanii insa, purtatorul de cuvant al PC a anuntat ca in prima sedinta a Biroului Politic, conservatorii vor discuta oportunitatea cooptarii in partid a lui Adrian Nastase. Ciuca a negat insa ca fostul premier poarta negocieri in acest sens cu PC. "Personal, nu cunosc sa fie vreo negociere in momentul de fata intre conservatori si Adrian Nastase. Pana la ora actuala, subiectul venirii lui Nastase la PC nu s-a discutat si nu exista inca o pozitie pe aceasta tema, in nici o structura a partidului. Vom discuta subiectul intr-o prima sedinta de Birou Politic si voi anunta apoi care este pozitia noastra", a spus Ciuca.

DIP, urmatorul pe lista?

In privinta lui Dan Ioan Popescu, in prezent autosuspendat din functia de presedinte al PSD Bucuresti, Ion Iliescu a spus ca nu se pune problema excluderii acestuia din partid.
Iliescu a precizat ca subiectul Dan Ioan Popescu "este un detaliu care este mai putin important".

El a apreciat ca Dan Ioan Popescu "a facut bine prin acest pas inapoi" si ca el poate sa sprijine in continuare organizatia ca fost presedinte al acesteia.
Explicatia lui Iliescu vine dupa ce presedintele Comitetului de Integritate Morala si Arbitraj al PSD Bucuresti, Doru Giugula, a declarat, sambata, pentru Mediafax, ca Dan Ioan Popescu ar trebui sa isi prezinte demisia pentru a nu fi pus in situatia lui Adrian Nastase.

Geoana neaga existenta "listei negre"

Presedintele PSD, Mircea Geoana, a negat, sambata, ca ar exista o lista neagra cu anumite nume grele din partid, cum ar fi Viorel Hrebenciuc sau Miron Mitrea, care sa aiba aceeasi soarta ca si ex-presedintele executiv, Adrian Nastase. "Cine crede ca exista in sertarul lui Geoana o lista neagra pe care o mai scoate din cand in cand si mai taie cate un nume se insala. Nu exista liste, pentru ca un partid serios nu functioneaza in acest mod", a declarat Geoana, citat de Mediafax. El a sustinut ca exista o lista, dar una alba, care se numeste "generatia 2008", iar aceasta lista va cuprinde numele celor care vor figura pe buletinele de vot la alegerile din 2008, atat la cele locale, cat si cele generale.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.