Vicepresedintele PNL, Puiu Hasotti, considera ca PD a facut din racolarea alesilor din PSD si PRM un "sport national" si cere colegilor din Alianta sa descurajeze migratia politica.

Liberalul a declarat ieri ca este imoral sa se treaca de la un partid la altul, dar si mai imoral este sa incurajezi ceea ce ai condamnat timp de patru ani de zile. "La PD a devenit un sport de masa si este imoral sa faci ceea ce ai criticat timp de patru ani", a afirmat Hasotti.

El le-a transmis "colegilor din PD" ca nu castiga - poate pe termen scurt castiga, dar pe termen lung vor pierde - deoarece "nimeni nu vine de dragul PD, vine si negociaza un loc si apoi creeaza tulburari in organizatiile locale". In opinia liderului liberal, un partid mare nu se face cu racolari de la alte partide, nu se face spunand azi una si maine alta, nu se face luand oameni cu care te-ai aflat intr-o disputa electorala acerba si care au cu totul alta conceptie politica.

El a tinut sa precizeze ca nu crede in presiuni politice asupra primarilor PSD. "Cei care trec la PD o fac din oportunism si ceilalti ii tenteaza tot din oportunism", a spus senatorul PNL de Constanta Puiu Hasotti. Si Marko Bela critica atitudinea PD in problema migratiei politice. In opinia sa, cu o asemenea atitunine nu poate fi constituit un stat de drept si reguli democratice." Nu poti ca la inceput de an sa fii de acord cu legea si apoi sa spui ca e neavenita, pentru ca nu mai e conforma intereselor PD", a declarat presedintele UDMR, care a sustinut ca in aceasta privinta Uniunea a acceptat punctul initial de vedere al PD, chiar daca nu era intru totul de acord cu el.

"Am acceptat acest lucru ca pe un compromis prost si peste cateva luni, cand a ajuns in Parlament, PD a fost impotriva. Se pare ca va fi respinsa de Curtea Constitutionala", a afirmat Marko Bela.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.