Florian Anghelescu a fost condus pe ultimul drum doar de apropiati si rude

"De ce ai facut asta, Florine?"Ultimul sarut, Florian Anghelescu l-a primit de la sotia sa. Plangand in hohote, ea nu s-a mai putut abtine atunci cand preotii incheiasera slujba iar groparii se pregateau sa il coboare in mormant. "Unde te-ai dus, Florine? De ce ai facut asta, Florine?" , striga Stana Anghelescu. Femeia l-a imbratisat si l-a sarutat pe gura. Apoi, sicriul a fost coborat in cavoul proaspat facut, intre vilele de lux si mizeria de pe malul Lacului Pipera...

Multimiliardarul Florian Anghelescu a fost inmormantat ieri.

Insotit de un alai impresionant - zeci de masini si sute de persoane - afaceristul care s-a sinucis in urma cu cateva zile a fost inmormantat intr-un cimitir inconjurat de vile luxoase, pe malul lacului Pipera.

Cei care l-au condus pe ultimul drum au fos, in mare parte, rude, prieteni si fosti parteneri de afaceri. Desi era cunoscut si chiar apropiat al unor politicieni, acestia nu si-au facut simtita prezenta. Cea care l-a plans cel mai mult a fost sotia lui, Stana. Alaturi de fostul consilier prezidential era si fiul ei, venit din Italia. Pentru ca s-a sinucis, soborul de preoti care i-a facut slujba de inmormantare a fost adus acasa. De altfel, unii dintre apropiati sustineau ieri ca anumiti preoti au refuzat chiar sa participe la slujba, tocmai din aceasta cauza. Cortegiul s-a pus in miscare in jurul orei 13.00. Sicriul cu trupul neinsufletit a fost transportat cu o masina mortuara inmatriculata in Italia. O alta a transportat capacul si crucea. Zecile de masini au strabatut cartierul Baneasa si s-au indreptat catre Otopeni. La fiecare intersectie, conform obiceiului crestinesc, soborul de preoti a tinut o scurta slujba.

Si-a luat adio de la calul sau

Maria Basescu avea ore de echitatie si s-a nimerit taman in drumul masinii funerare

Cand a trecut prin dreptul Gradinii Zoologice, preotii au oficiat in dreptul unui grup de calareti. Nu mica a fost mirarea celor prezenti cand au vazut ca, printre ei, se afla insasi sotia sefului statului, Maria Basescu. Se stie, de altfel, ca Florian Anghelescu avea un cal la Centrul de Echitatie din Baneasa. Bidiviul era calarit de instructorul de echitatie al doamnei Basescu, Nelu Szekely (de altfel, pasionata, la fel ca si fiica ei, Elena, de cai, Maria Basescu a cumparat de la Szekely un superb cal brun inchis, pe nume Hotu).

In spatele acestuia, se afla calul condus de prima doamna , flancat de spp-isti si de o persoana cu ochelari. Stana Anghelescu s-a apropiat si, pentru cateva clipe, a mangaiat calul condus de Szekelyi. In programul Mariei Basescu nu figura participarea la funeraliile lui Anghelescu, ea declarand ca intersectarea cu cortegiul funerar a fost doar o simpla coincidenta. Prezenta patrupedelor a fost un ultim omagiu adus omului de afaceri. Dupa ce a strabatut cartierul vilelor de lux, coloana indoliata s-a oprit la Cimitirul din Voluntari, situat pe malul Lacului Pipera. La doi pasi de biserica, un monument istoric vechi de sute de ani, era pregatit cavoul in care avea sa fie inmormantat unul dintre cei mai controversati afaceristi care au sprijinit Alianta DA.


Despre autor:

Sursa: Click.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.