O data incheiat capitolul Nastase, conducerea PSD a trecut la al doilea pe lista. Liderul autosuspendat al filialei PSD Bucuresti, Dan Ioan Popescu, a fost invitat sa-si prezinte demisia. Tulburarile din PSD Bucuresti s-au ampli½cat ieri cu demisia lui Neculai Ontanu.

Dan Ioan Popescu este al doilea personaj important din PSD care este invitat sa-si prezinte demisia.

"I-am dat un termen rezonabil sa-si clarifice situatia si sa-si prezinte demisia din functia de presedinte al PSD Bucuresti pentru a nu fi obligati sa-l punem intr-o situatie penibila, asa cum s-a intimplat in cazul Adrian Nastase", a declarat ieri Doru Giugula, citat de Rompres. Giugula, care este presedintele Comitetului de integritate morala si arbitraj al PSD Bucuresti, ne-a declarat ieri ca Dan Ioan Popescu "este istorie pentru PSD" si ca acesta ar fi trebuit sa-si prezinte demisia inca de acum sase luni. "Si-a batut joc de organizatie. El trebuia sa demisioneze de atunci, nu sa se autosuspende", ne-a spus Giugula. Intrebat ce va face daca DIP va refuza sa demisioneze, Giugula ne-a declarat: "Nu vrea, nu vrea… O sa raminem niste dalmatieni toata viata, niste corupti si niste etichetati".

"Nulitati care ies in fata"

Dan Ioan Popescu sustine ca nu i-a solicitat nimeni demisia din functie, ci, dimpotriva, a primit sute de telefoane de incurajare, inclusiv de la filiala PSD sector 1 din care face parte. "Din pacate, in PSD se creeaza imaginea ca se fac jocuri, iar in prezent exista unele nulitati care doresc sa iasa in fata", a afirmat Dan Ioan Popescu, citat de Rompres. Liderul autosuspendat atrage atentia ca sediul in care se afla PSD Bucuresti este de fapt cabinetul sau parlamentar, inchiriat de la RAAPPS inca din 1996. Potrivit unor surse, la intilnirea tensionata dintre deputati si Mircea Geoana, Dan Ioan Popescu ar fi ridicat problema raminerii sale in PSD: "Mai aveti nevoie de mine, pentru ca un partid se tine cu bani".

Giugula, integrator moral?

Doru Giugula ocupa in mod straniu functia de presedinte al Comitetului de integritate morala si arbitraj al PSD Bucuresti. Cit de moral poate fi, in calitatea sa de pesedist, cineva care era si avocatul lui Nati Meir, pina mai ieri membru al PRM? La finele anului trecut aparea in presa un "armaghedon" cu referire la Doru Giugula. In document se vorbea despre relatiile de afaceri dintre Giugula si Omar Hayssam, dar si despre presupuse relatii cu fratii Camataru.

Neculai Ontanu paraseste PSD

Primarul sectorului 2, Neculai Ontanu, a demisionat ieri din PSD, afirmind ca a preferat sa se ocupe de problemele legate de mandatul de primar decit sa participe la "paruiala generala" din partid. Ontanu a declarat, pentru MEDIAFAX, ca a avut de ales intre participarea "la paruiala generala care acum incepe in partid" si problemele legate de mandatul de primar de sector. Ontanu detinea functia de vicepresedinte al PSD Bucuresti. Marian Vanghelie a ramas astfel ultimul primar PSD din Bucuresti. Pina acum, mai multi consilieri municipali au demisionat din PSD Bucuresti, acuzind "vanghelizarea" partidului. Majoritatea erau apropiatii lui Dan Ioan Popescu, fiind suspectati ca au demisionat la comanda fostului lor sef.

PD negociaza cu primarul sectorului 2

Dupa controversata achizitie a primarului Craiovei, fostul pesedist Gheorghe Solomon, democratii se pregatesc sa-l racoleze si pe primarul sectorului 2, Neculai Ontanu. Surse din PD sustin ca intre Ontanu si PD se desfasoara negocieri in acest sens de peste doua saptamini. Aceleasi surse sustin ca finalizarea negocierilor este impiedicata de presedintele filialei PD din sectorul 2, Anca Boagiu, fostul contracandidat al lui Ontanu la conducerea sectorului. Nu toti democratii au insa probleme cu venirea in partid a edilului de la sectorul 2. Desi spune ca nu are cunostinta de asemenea negocieri, viceprimarul Capitalei, Razvan Murgeanu, afirma ca din punct de vedere administrativ el colaboreaza foarte bine cu Ontanu.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.