Comisia speciala din cadrul instantei supreme care verifica averea sotilor Dana si Adrian Nastase a amanat, ieri, pentru saptamana viitoare, luarea unei decizii privind exceptia de neconstitutionalitate ridicata de avocatul Ana Diculescu, pentru a analiza si punctul de vedere al Ministerului Finantelor Publice.
Diculescu aratase la termenul anterior ca articolele 8, 14 si 21 din Legea privind declararea averii, care vizeaza compunerea comisiei de cercetare a averilor demnitarilor, sunt neconstitutionale o data ce din Comisie face parte si un procuror, iar acesta, potrivit unei decizii a CEDO, "nu este un magistrat independent si impartial".

Adrian Nastase solicitase procurorului general al Romaniei verificarea legalitatii mostenirii primite de la o matusa, cerere trimisa procurorilor anticoruptie care declansasera intre timp verificari privind casa detinuta de fostul premier in strada Zambaccian.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.