Demisia lui Adrian Nastase din functia de presedinte al Camerei Deputatilor nu a reusit sa limpezeasca deloc apele tulburi din PSD.

Din contra, se pare ca de-abia acum incepe greul. Momentan, principala problema a celor din PSD dar si a celorlalte partide politice este cea legata de persoana care va ocupa locul vacant lasat de Nastase. Se da deci batalia pentru "osul cel mare". Pe de alta parte insa, se adanceste conflictul din interiorul PSD. In acest sens, Adrian Nastase l-a contrazis pe liderul social-democratilor, Mircea Geoana, care a declarat ca, o data cu demisia lui Nastase, PSD porneste "pe un drum nou pentru recastigarea credibilitatii".

Nastase este convins de faptul ca demisia sa va deschide calea unor "noi complicatii politice", iar scena politica romaneasca va fi marcata din nou de "convulsii si conflicte, intr-o perioada care ar fi trebuit sa fie una a constructiilor si realizarilor, cea mai importanta fiind integrarea europeana". In opinia sa, mecanismul care a stat la baza demisiei sale va functiona in continuare, fabricand "nu legi, nu bunastare, nu justitie, ci false probleme".

"Nu construim decat scenarii"

"Nu construim altceva decat scenarii, nu conducem nimic, ci regizam", a spus fostul presedinte al Camerei Deputatilor. Transformat dintr-o data intr-un veritabil aparator al poporului, nepotul matusii Tamara se arata dezamagit de prima jumatate din aceasta legislatura "lipsita de glorie si dominata de politicianism". Astfel, Nastase a precizat ca deputatii trebuiau sa fie cei care realizeaza transformarea sistemului politic romanesc si cei care schimba radical imaginea "profund negativa" a Parlamentului roman. Lucrul acesta nu s-a intamplat insa: "nu am reusit decat sa ne razboim intre noi, sa ne razbunam, sa ne disputam functiile, sa ne subminam reciproc si sa ne aparam teritoriile, uitand ca nu sunt ale noastre, ci ale oamenilor care ne-au trimis aici", a declarat Nastase imediat dupa ce si-a anuntat demisia de la Camera.

Geoana desfiinteaza functia de preSedinte executiv al PSD

Presedintele Partidului Social Democrat, Mircea Geoana, a afirmat ieri, in cadrul unei conferinte de presa, ca functia de presedinte executiv al partidului nu va mai exista in viitorul statut. Nemultumit, Geoana a afirmat ca aceasta functie a fost creata mai mult "pentru persoane" decat pentru structura PSD. "Banuiesc ca va fi un gest formal din partea lui Adrian Nastase sa-si dea demisia din aceasta functie care ramane vacanta", a adaugat Geoana. In acest context, liderul PSD a anuntat ca departamentele PSD vor fi coordonate de acum inainte de presedintele executiv interimar al partidului, nimeni altul decat controversatul Dan Ioan Popescu. Mircea Geoana nu s-a pronuntat, in mod clar, in privinta structurii viitoarei echipe de conducere, dar a aratat ca este de acord cu viciepresedintii validati de Congresul din 2005. De asemenea, acesta a precizat ca nu a reusit pana in prezent sa stea de vorba cu Nastase pe tema viitorului sau in partid.

Somat de un grup de deputati PSD sa iSi ceara scuze public

Deputatii social-democrati care l-au sustinut pentru sefia Camerei Deputatilor pe Adrian Nastase i-au cerut ieri, in sedinta grupului parlamentar, presedintelui PSD, Mircea Geoana, sa-si ceara scuze in mod public pentru faptul ca i-a calificat drept golani si derbedei.

Deputatul Eugen Bejinariu a declarat presei ca initiativa intocmirii unei liste de aproximativ 80 de sustinatori ii apartine, initiativa fiind menita sa-l sustina pe Adrian Nastase la presedintia Camerei Deputatilor.

"Este o virtute sa fii golan si nu stiu daca Mircea Geoana poate fi presedintele golanilor", a afirmat Bejinariu.

La randul sau, deputatul Marin Diaconescu a subliniat ca i s-a solicitat presedintelui PSD sa-si ceara scuze in mod public, in caz contrar Mircea Geoana "ramanand in conflict cu cel putin 80 de deputati ai partidului"."Nu suntem nici golani, nici derbedei, ci alesii cetatenilor, suntem oameni onorabili care trebuie sa fim respectati. Cred ca a fost o refulare, dar sa se refuleze in alta parte", a sustinut Diaconescu.

Victor Ponta: "Geoana trebuie sa scape de sforarii care au dus partidul in jos"

Deputatul Partidului Social Democrat (PSD) Victor Ponta a afirmat ieri ca liderul partidului, Mircea Geoana, trebuie sa scape de "sforari si aranjori" si sa duca partidul inapoi in sus. Intrebat cine sunt sforarii si aranjorii, Victor Ponta a spus ca "cei din jurul presedintelui PSD care nu l-au ajutat pana acum sa duca partidul in sus, ci doar in jos".
Victor Ponta a reafirmat ca PSD se va bate pentru presedintia Camerei Deputatilor intr-un razboi castigat deja in fata puterii, dar in care formatiunea a pierdut din cauze proprii.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.