Presedintele Traian Basescu a declarat, intr-un interviu acordat unui cotidian local, cu o zi inainte de manifestarile ce vor avea loc la Odorheiu Secuiesc cu prilejul sarbatorii maghiarilor de pretutindeni, ca va trata ziua 15 martie ca pe o zi de sarbatoare si si-a exprimat speranta ca asa vor face toti maghiarii din Romania.
Seful statului a subliniat ca toti cetatenii trebuie sa respecte legile statului roman si Constitutia tarii, indiferent de etnie. "Cred ca cetatenii romani de etnie maghiara sunt intr-o zi in care sa se bucure, nu sa se separe de romani. Sunt cetateni romani, au obligatia loialitatii fata de statul roman si, in acelasi timp, obligatia respectarii Constitutiei", a declarat Traian Basescu. Saptamana trecuta, seful statului a discutat despre manifestarile de la Odorheiu Secuiesc atat cu primarul localitatii, Szasz Jeno, cat si cu liderii UDMR si PRM, Marko Bela si Corneliu Vadim Tudor. La randul sau, premierul Calin Popescu-Tariceanu a transmis maghiarilor din Romania un mesaj de 15 martie in care a subliniat progresele facute in privinta unei convietuiri pasnice.

"Maine, in primul rand este ziua maghiarilor de pretutindeni si ziua nationala a Ungariei. Va pot spune ca, din aceasta perspectiva, voi transmite un mesaj tuturor cetatenilor romani de origine maghiara in care voi sublinia progresele pe care le-am facut impreuna in ceea ce inseamna o convietuire pasnica, in ceea ce inseamna punerea in valoare a calitatilor acestora, care sunt tot cetateni romani, egali cu ceilalti de origine romana, ca impreuna cu ei am reusit sa punem bazele unei colaborari si cooperari excelente cu vecinii nostri din Ungaria", a declarat, la Palatul Victoria, primul-ministru.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.