Parlamentarii coalitiei nu respecta nici macar pentru o zi deciziile luate de sefii de la centru.
Luni seara, liderii coalitiei guvernamentale au convenit ca in comisiile permanente ale Camerei Deputatilor sa se incerce accelerarea adoptarii articolelor proiectului Legii statutului minoritatilor. Ieri insa, dezbaterea acestui proiect a fost amanata, din nou, din lipsa de cvorum. Este pentru a treia saptamana de cand deputatii din Comisiile juridica, pentru invatamant si pentru drepturile omului, au altceva mai important de facut, decat sa participe la sedinta.

In aproape doua luni, de cand dezbat acest proiect, parlamentarii nu au reusit sa voteze decat titlul si un articol din statutul minoritatilor nationale.
Adevaratul motiv al acestei amanari este acela ca liderii coalitiei nu au reusit sa ajunga la un acord in problema capitolului 5, privind autonomia culturala. Liderul UDMR, Marko Bela, sublinia ca, desi in legatura cu capitolul 5 inca nu exista o pozitie comuna, "vom incerca sa acceleram procesul de adoptare a articolelor, in comisiile de specialitate din Camera Deputatilor". Ieri, dupa suspendarea sedintei celor trei comisii, deputatul PD Daniel Buda a tinut sa precizeze ca democratii au fost prezenti la sedinta, dar au lipsit parlamentari apartinand PSD, PRM si ai PC. Deputatul PSD Florin Iordache a recunoscut ca unii deputati ai PSD au lipsit de la lucrarile comisiilor, fiind convocati la o intrunire de partid. Iordache a apreciat, insa, ca parlamentarii coalitiei majoritare "trebuiau sa-si mobilizeze proprii deputati", daca doreau ca proiectul sa treaca de comisii.

Curierul National

Sursa: Curierul NationalTe-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.