Deputatul Cristian Boureanu, exclus pentru un an din PNL pentru opinii divergente cu cele ale conducerii partidului, a recidivat, acuzandu-l ieri pe Calin Popescu Tariceanu ca a fost "frana de motor" in realizarea Aliantei PNL-PD.

Cristian Boureanu nu-l iarta pe Tariceanu ca l-a scos pe bara

Declaratiile sale vin tocmai in momentul in care presedintele a pus sub semnul intrebarii legitimitatea actualei echipe de conducere a liberalilor, spunand ca niciunul dintre cei cu care a negociat platforma Aliantei nu se mai regaseste in forurile de decizie ale PNL, motiv pentru care apar atatea disfunctionalitati.

"In perioada in care s-a constituit Alianta DA, motorul acestei aliante a fost cuplul Theodor Stolojan - Traian Basescu. Domnul Tariceanu a avut un rol foarte important in acest proiect, un rol apropiat de un domeniu pe care il cunoaste foarte bine, pilotajul. Domnul Tariceanu a fost frana de motor, din punctul meu de vedere", a spus Boureanu, garantand ca stie despre ce vorbeste si precizand ca se refera la perioada de constituire a Aliantei.

Boureanu a facut aceste acuzatii simultan cu o solicitare adresata celor patru lideri ai Coalitiei, printre care si Tariceanu, sa faca demersurile necesare pentru introducerea votului uninominal. "Domnule prim-ministru, este momentul sa va asumati raspunderea in Parlament pe proiectul de lege privind introducerea votului uninominal.

Ar fi un gest care v-ar asigura intrarea in istorie ca prim-ministrul care a avut curajul sa-si asume rolul principal in schimbarea unui sistem politic viciat", se arata intr-o scrisoare facuta publica de Boureanu. In replica, vicepresedintele PNL, Puiu Hasotti, i-a recomandat tanarului deputat "sa-i lase in pace".


Despre autor:

Sursa: Click.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.