Seful statului se delimiteaza public de actuala conducere a PNL. Practic, Traian Basescu nu-l recunoaste pe Calin Popescu Tariceanu drept lider legitim al Aliantei si propune o intilnire cu Theodor Stolojan si alti lideri cu care a negociat aparitia formatiunii.

Intr-un interviu publicat ieri de "Evenimentul Zilei", seful statului a declarat ca "dintre politicienii care au construit Alianta, la PD sint toti, cu exceptia mea, la PNL nu mai exista nici unul dintre cei care au negociat Alianta…". Seful statului a amintit ca documentul politic, care se numea platforma-program, a fost semnat din partea PNL de Theodor Stolojan, Paul Pacuraru, Varujan Vosganian, Valentin Ionescu, Ionut Popescu, Adrian Ciocanea si Alexandru Boeru.

"Nici unul nu mai are influenta consistenta in raport cu actuala conducere a partidului. Si nici unul dintre liderii vocali ai PNL care creeaza astazi atmosfera publica nu s-a aflat printre semnatari". Basescu mai spune ca actualei conduceri liberale nu i se pot reprosa prea multe "pentru ca n-au fost parte a negocierii". "Eu n-am semnat cu domnul Tariceanu, ci cu domnul Stolojan si sint trei documente semnate intre noi: protocolul de formare, angajamentul Aliantei si platforma-program. Eu cu domnul Tariceanu am semnat doar principiile si modalitatile de functionare, adica un document pur tehnic". Traian Basescu a mai spus ca se gindeste la o intilnire cu liderii PNL, excluzindu-l din nou pe Tariceanu: "Ma gindesc sa am o discutie cu ei. Si eu, si domnul Stolojan, care a semnat aceasta Alianta. Sa vedem unde vor sa mearga.

Impresie deformata

Liberalii au sarit ca arsi. Ludovic Orban i-a amintit presedintelui ca nici liderul PD, Emil Boc, nu a semnat protocolul Aliantei. Orban a mai spus ca nu i se pare normal sa medieze relatiile intre doua partide care au un protocol. Si liberalul Eugen Nicolaescu l-a contrazis pe Basescu, afirmind ca "a existat o echipa de negociere care s-a ocupat de partea politica, din care a facut parte si actualul presedinte al PNL, Calin Popescu Tariceanu". La rindul sau, seful PNL a declarat ca "daca presedintele vrea sa ia parte la o discutie cu conducerea celor doua partide ale Aliantei, eu consider ca este oricind binevenit". Solicitat sa precizeze daca, in opinia sa, exista un curent anti-Basescu in PNL - asa cum se arata in acelasi interviu -, Tariceanu a apreciat ca presedintele are o impresie deformata. "Probabil ca in PNL exista o cultura politica diferita si, asa cum in PNL au fost educati si obisnuiti, nu exista un cult al personalitatii", a adaugat el.

Cotidianul

Sursa: CotidianulTe-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.