Sorin Oprescu si Ion Iliescu au gasit vineri noaptea solutia pentru Adrian Nastase: mutarea acestuia intr-o filiala "prietena" pentru a evita excluderea din partid ceruta de unii membri ai PSD Bucuresti.

Presedintele interimar al PSD Bucuresti, Sorin Oprescu, s-a dus in vizita la Iliescu. A doua zi, organizatia judeteana PSD Giurgiu l-a invitat pe fostul premier sa vina in filiala. Si PSD Dambovita, unde e sef deputatul Ion Stan, un fidel recunoscut al fostului premier, l-a invitat ieri pe Nastase sa se transfere in aceasta organizatie. Si filiala Arad a urmat demersul.

Dar Adrian Nastase a reactionat si direct la lansarea propunerii de excludere. El a sunat mai multe persoane din Biroul Executiv de la Sectorul 1, locul in care este inregistrat ca membru de partid, pentru a opri o eventuala decizie de excludere. Telefoanele de amenintare au fost recunoscute de Dan Tudorache, presedintele de la PSD Sector 1, care a declarat ca apropiati ai lui au fost sunati "de cei vizati". Una dintre modalitatile de presiune ar fi, potrivit lui Tudorache, lansarea de dosare in presa impotriva celor care ar cere excluderea.

Geoana si Mitrea fac pe inocentii

Dupa ce partidul a fiert toata sambata, Mircea Geoana si Miron Mitrea au negat ieri existenta posibilitatii de excludere a lui Nastase. Geoana a parut revoltat de forma "brutala, de excludere" si a spus ca PSD nu este partidul anilor ?50. El a aratat ca daca unii vor excluderea, altii in schimb sunt gata sa-l infieze pe Nastase. Totusi, in timpul intalnirii de ieri a conducerii centrale PSD cu organizatia de Bucuresti, Marian Vanghelie a cerut din nou demisia fostului premier care a adus "maimutoi parasutati" in partid.

Intervine factorul Stoichita

Astazi are loc intalnirea tuturor consiliilor de organizatii de sectoare din PSD Bucuresti. Pentru a se pune problema excluderii lui Adrian Nastase, cineva trebuie sa isi asume public o solicitare. Ca si in alte situatii, Catalin Stochita, care a mai avut declaratii publice dure la adresa fostului premier, va fi cel care va propune acest lucru. De altfel, Stochita a declarat ieri ca milionarii in dolari nu au cum sa conduca un partid social-democrat.

Plecarea lui Gherasim creeaza valuri

PSD Bucuresti a pierdut inca un vicepresedinte, pe Vasile Gherasim, care si-a dat demisia din partid invocand grupurile de interese si grupurile de presiuni din organizatie. Potrivit unor surse din partid, Gherasim urma sa fie exclus ca si Codrin Stefanescu pentru ca facuse parte din echipa lui Dan Ioan Popescu. Referitor la situatia din partid, DIP a spus ieri ca PSD este un partid in bataia vantului, necondus de cineva. Codrin Stefanescu a fost si mai precis: "Problema majora a PSD este Mircea Geoana".


Despre autor:

Sursa: Click.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.