In timp ce seful statului dansa de zor cu sotia, dar si cu doamnele de la mesele vecine, ale caror invitatii nu le-a putut refuza, premierul Calin Popescu Tariceanu petrecea la aceeasi masa cu Mircea Geoana, Theodor Melescanu, presedintele Rompetrol, Dinu Patriciu, intr-un restaurant din Cartierul Francez, cea mai luxoasa zona a Capitalei.

Presedintele si sotia au poftit la zacusca

Ora 19.45. Mica strada de mahala, George Georgescu, ascunsa printre blocurile din Piata Constitutiei, s-a umplut de SPP-isti. Imbracati elegant, Traian si Maria Basescu coboara din masina si intra grabiti pe usa din lemn a restaurantului "Jaristea". Pentru cateva secunde, dinauntru razbat pana afara acordurile unei melodii populare. Sotii Basescu studiaza meniul.

Se hotarasc repede. Presedintele face semn ospatarului, care vine grabit langa masa. Comanda un platou cu aperitive si piept de pui la gratar, fara garnitura de cartofi. Isi iau insa salate asortate de muraturi. Nu dupa mult timp, pe masa celor doi este pusa o tava mare, cu preparate felurite. Bucati de stomac si prapur, rulade, zacusca, icre etc. Cei doi gusta din toate. A urmat pieptul de pui, la care seful statului a cerut un vin alb, Ceptura, si un singur pahar. Sotia s-a rezumat sa bea suc de portocale.

Ora 20.35. La inceput timizi, apoi cu din ce in ce mai mult curaj, clientii vin sa stranga mana presedintelui. Doamna Basescu primeste un buchet mare de flori si incepe dansul. Canta Doru Tufis, preferatul lui Traian Basescu. Seful statului danseaza cu sotia, dar nu refuza nici ofertele venite din partea "admiratoarelor". Glumeste si se lasa fotografiat de personalul restaurantului.

Nota, va rog!

Ora 22.45. Presedintele ajunge la desert. Primeste pepene rosu si galben, struguri si sarailie.

Ora 23.30. Chiar daca mai are vin in sticla, Presedintele cere nota de plata. SPP-istii, care, intre timp, au inghetat tun, incep sa se agite. Basescu achita 2.300.000 lei si, in liniste, paraseste restaurantul. In fata localului, Maria Basescu ofera o floare, din buchetul sau voluminos, unei SPP-iste, care avea agatate de gat un aparat foto si o camera video, fapt care a facut-o sa semene oarecum cu un ziarist! Ca sa impiedice fotoreporterul "AVEREA" sa-l fotografieze pe Presedinte SPP-ista facea poze exact in fata aparatului nostru pentru ca blitzul ei sa ne strice fotografiile. "Am iesit cu sotia mea in oras. Am cautat sa ne destindem. Mi-a facut placere pentru ca l-am ascultat cantand pe marele Doru Tufis", ne-a declarat, la iesire, seful statului.

Incredibil, dar adevarat! Basescu pleaca de la restaurant cu un Volkswagen Golf, acelasi cu care a fost surprins de paparazzii "AVEREA" plimbandu-se prin Bucuresti in urma cu doua saptamani