Gigi Becali, liderul PNG, ocupa locul patru in topul simpatiei romanilor, cu 35 la suta, arata un sondaj al Asociatiei pentru Transparenta si Libertatea de Expresie, care a fost dat ieri publicitatii.
Este al doilea sondaj care il plaseaza pe Becali intre cei mai populari politicieni romani, precedentul situandu-l la aceeasi cota de simpatie.

Pe primul loc in preferintele romanilor a ramas presedintele Traian Basescu. Seful statului este cotat cu 53 la suta simpatie, fiind urmat de presedintele PSD, Mircea Geoana, cu 38 la suta, si de Theodor Stolojan, cu 36 de procente. Pe locurile urmatoare se situeaza Monica Macovei, Ion Iliescu, Emil Boc, Calin Popescu-Tariceanu, Gheorghe Flutur, Adriean Videanu, Corneliu Vadim Tudor, Adrian Nastase si Cozmin Gusa. Cei mai putin simpatizati oameni politici sunt, in schimb, Dinu Patriciu (cu 41 la suta), Dan Ioan Popescu (37 la suta), Gyorgy Frunda (34 la suta) si Miron Mitrea (37 la suta). Potrivit aceluiasi sondaj, Alianta DA se mentine pe primul loc in optiunile electoratului, cu peste 36 la suta din intentiile de vot, fiind urmata de PSD cu 20 la suta si de PRM cu 8,7 la suta. Urmeaza PNG cu 4,7% si UDMR cu 4,4 la suta. Pe ultimele locuri se afla PC, PPCD si PIN. Sondajul a fost realizat in perioada februarie-martie 2006.


Despre autor:

Sursa: Click.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.