Deputatul PSD Cristian Diaconescu, fost ministru al Justitiei, a declarat, joi seara, in cursul emisiunii “Sensurile actualitatii”, de la SENSO TV, ca, in tara noastra sunt neglijate politicile de preventie din institutiile publice.

"Institutiile in care exista demnitari - cum ar fi ministerele, Parlamentul - au foarte putine politici de preventie, am putea spune chiar deloc", a afirmat parlamentarul social-democrat. In opinia sa, este necesar ca in fiecare astfel de institutie sa existe un functionar care sa cunoasca indeaproape activitatea specifica, sa o urmareasca si sa sanctioneze eventualele abateri. "Acest functionar trebuie sa fie independent, autonom, de permanenta si sa nu poata fi schimbat dupa fluctuatiile politice", a adaugat deputatul Cristian Diaconescu.

Referitor la controlul averilor, Cristian Diaconescu a tinut sa precizeze ca, in termeni legali, "controlul averii este o procedura speciala", si nu una penala sau fiscala.

"Controlul averii nu este o procedura in termeni penali, nici in termeni fiscali. Este o procedura care presupune, pe de o parte, un anumit gen de investigare, cu mijloace care seamana a fi din domeniul penalului, dar nu sunt. Pe de alta parte, este vorba despre posibilitatea oferita celuilalt, de a dovedi ca nu este asa cum sustii tu", a declarat Cristian Diaconescu.
Fostul ministru al Justitiei a subliniat ca aceasta procedura "nu stabileste vinovatii".


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.