Cele mai multe imobile de lux sunt preluate, vanate sau controlate de clientela PSD - Legatura PSD cu PD e facuta prin Cocos, sotul Elenei Udrea

Elena Udrea a facut legatura clientului PSD cu PD prin Bartolomeu Finis

PNL zice ca si-a dat demisia de la "Protocol" pentru ca nu a vrut sa gireze boschetariile conducerii PD-iste a RA-APPS.

La sfarsitul anului 2000, Guvernul Isarescu a scos sute de vile, hoteluri si terenuri din "patrimoniul public" al "Protocolului de Stat" pentru a putea fi vandute sau inchiriate prin licitatie publica. Incepand cu 2001, s-a facut jaf. Intre beneficiari figureaza apropiatii familiei fostului premier Adrian Nastase, respectiv Alex Bitner, Adrian Petrache, Bartolomeu Finis - "Baietii care conduc Romania" - dupa cum i-a poreclit "AVEREA". In 2005, in loc sa fie inlaturati, noua conducere PD-PNL a "Protocolului de Stat" i-a protejat, punandu-l pe Finis- unul dintre "baieti"- in consiliul de administratie al vilelor si hotelurilor de la malul marii. De asemenea, Finis a fost lasat, din 2005 si pana in prezent, sa administreze 460 de hectare din Codrii Vlasiei de la Snagov, alocati de fosta guvernare PSD prin proiectul "Dracula Park".

Tot in 2005, Primaria Capitalei (condusa de PD) i-a dat lui Finis sa exploateze, printr-o firma pe care o controleaza, cel mai select club din Bucuresti (Clubul Francez). Totul fara licitatie. Adica, s-a incalcat legea.

Premierul Calin Popescu Tariceanu i-a cerut ministrului delegat pentru Control, Cristian David, sa ia la puricat toate contractele facute de conducerea "Protocolului de Stat".

PD, de la conducere, zice ca PNL e vinovat

Conducerea PD-ista a "Protoculului de Stat" (RA-APPS) a dat joi un comunicat de presa din care rezulta ca membrii PNL din consiliul lor de administratie l-au votat pe Finis paznic la averea de lux a statului. De asemenea, conducerea PD-ista a "Protocolului" a sustinut ca toate contractele de concesionare, inchiriere sau asociere s-a facut cu aprobarea Secretariatului General al Guvernului (SGG), unde sef e un PNL-ist .

Directorul regiei "Protocolului de Stat", Cristian Vlaicu-PD, s-a internat in spital.

PNL arata ca PD a semnat singur actele

Ieri, a iesit la atac Secretariatul General al Guvernului, condus de PNL, care sustine ca penelistii de la "Protocolul de Stat" si-au dat demisia din conducere inca din aprilie 2005, adica imediat dupa ce Bartolomeu Finis a ajuns paznic la vile si hoteluri de la Marea Neagra. Atunci, seful PD Emil Boc a cerut "o conducere unitara" la regia "Protocolului de Stat", iar PNL s-a conformat, dandu-si demisia.

Seful Secretariatului General al Guvernului, Mihai Voicu -PNL, fuge de presa.

De asemenea, Secretariatul General al Guvernului (PNL) afirma ca "Protocolul de Stat"- PD a incheiat contracte de concesiune, inchiriere, asociere fara a-i cere aprobarea, asa cum impune legea.

In Senat, batalia (pe bune) a fost castigata de PD. Senatorul musculos Marius Marinescu-PD l-a imbrancit pe scheleticul Bogdan Olteanu-PNL, finul lui Tariceanu


Despre autor:

Sursa: Click.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.