Intr-o scrisoare deschisa adresata Parlamentului si Presedintiei, Constantin Ticu Dumitrescu solicita ca, in cazul in care va deveni presedintele CNSAS, sa nu-i fie bagate pe gat, ca membri, persoane pentru care numirea este perceputa ca o rasplata politica sau ca o misiune de partid.

Ticu Dumitrescu vrea "oameni drepti, nesantajabili, morali, dispusi sa faca risipa de timp si energie fara sa se gandeasca la privilegii sau alte interese".

Intr-o scrisoare deschisa adresata Parlamentului Romaniei si institutiei prezidentiale, Constantin Ticu Dumitrescu precizeaza ca a acceptat invitatia primului ministru Calin Popescu Tariceanu de a prelua conducerea CNSAS, "institutie exponentiala pentru o tara care doreste sa apartina lumii democratice si sa-si construiasca viitorul in conditii de transparenta si de istorie asumata", deoarece "setea de dreptate si adevar nu mai ingaduie amanari sau sabotaje". Ticu Dumitrescu s-a aratat onorat de faptul ca atat partidele din coalitia de guvernamant, cat si principalul partid de opozitie, au sustinut aceasta propunere. In opinia acestuia, cel mai important argument al bunei credinte care a stat la baza propunerii sale ca presedinte al CNSAS l-au constituit modificarile aduse Legii 187/1999. Ca atare, Ticu Dumitrescu a mentionat ca este decis sa-si asume efortul de reformare a CNSAS si de transformare a acestuia intr-o institutie transparenta.

"Un singur om, insa, nu poate sa realizeze un demers cu o asemenea miza. Este nevoie de o echipa formata din oameni cu constiinta curata, fara datorii politice sau de partid, cat mai obiectivi si atasati ideii de legalitate si de adevar. Este nevoie de oameni care, alaturi de mine, sa se inhame la o munca fara odihna pentru a fi ei insisi un exemplu pentru toti cercetatorii si salariatii institutiei. Suntem platiti din banul public, ceea ce implica o mare raspundere. Numirea in CNSAS nu poate fi perceputa nici ca rasplata politica, nici ca misiune de partid. O institutie nascuta din nevoia de adevar si de dreptate trebuie sa fie slujita de oameni drepti, nesantajabili, morali, dispusi sa faca sacrificii de timp si de energie, fara sa se gandeasca la privilegii sau alte interese.

De aceea, adresez un apel fortelor poolitice, parlamentarilor institutii prezidentiale sa cumpaneasca bine atunci cand vor desemna noii membri ai CNSAS si sa demonstreze ca sprijinul pe care au declarat ca mi-l acorda pentru a reforma aceasta institutie este real", se mai precizeaza in scrisoarea deschisa.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.