Incident comic ieri in plenul Camerei. Presedintele de sedinta, Miron Mitrea, s-a cutremurat de ris citind titlurile unor initiative legislative ale lui Funar.

Ieri a inceput "curatenia de primavara" la Camera Deputatilor. Nu mai putin de 115 initiative legislative, foarte multe fanteziste sau puerile, cu raport de respingere, au fost prezentate in plen pentru (eventuale) dezbateri. La 105 dintre ele nu s-a prezentat nici macar initiatorul, asa ca, fara probleme, initiativele legislative au fost expediate pentru votul final de saptamina viitoare. La un moment dat, in timp ce citea titlul unei initiative privind plantarea pomilor fructiferi pe marginea drumurilor nationale, judetene si comunale, Mitrea nu s-a mai putut stapini si a avut un acces de ris, care a durat circa cinci sau sase minute, de la care s-a molipsit si plenul.

Dupa repriza de ris a lui Mitrea, a venit la microfon deputata Mona Musca, aceasta spunind ca "mai degraba subiectul este de plins, nu de ris". Liberala avea dreptate, pentru ca legile lui Funar si ale colegilor sai din PRM au rupt, cu dezbaterea lor, o buna parte din timpul util de lucru al senatorilor si deputatilor. Majoritatea problemelor pe care Funar & Co. ar fi vrut sa le legifereze tin de competenta unor comisii ale primariilor sau de regulamentele interioare ale unor institutii.

Legi de tot risul

• Abonamente gratuite la teatru, opera, opereta si filarmonica pentru elevi si studenti;

• Facilitati pentru copiii, elevii si studentii care viziteaza muzee;

• Plantarea de pomi fructiferi pe marginea drumurilor nationale, judetene si comunale

• Proiecte de lege privind uniformele scolare

• Acordarea unor premii cuplurilor care au ajuns la nunta de aur;

• Proiect privind unele masuri referitoare la miscarea antifascista din Romania (autori Valer Dorneanu si Viorel Hrebenciuc)


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.