Presedintele PD, Emil Boc, crede ca votul uninominal ar trebui introdus prin asumarea raspunderii Guvernului, daca nu se va reusi pe calea dezbaterilor parlamentare.
"Daca cineva ar mai fi fost de convins de necesitatea votului uninominal, cred ca dupa ziua de marti si dupa adoptarea Statutului parlamentarilor, nimeni nu mai are vreo indoiala ca votul uninominal este solutia imediata si necesara pentru reformarea clasei politice si, de asemenea, Parlamentului unicameral" a afirmat Emil Boc. Acesta a apreciat ca in spatele votului secret din Parlament unii se pot eschiva de la responsabilitatea pentru deciziile lor, iar votul pe lista pentru Parlament duce la "sfidarea" electoratului. Liderul PD vrea ca votul uninominal sa fie folosit de la alegerile programate pentru 2008. Angajarea raspunderii Guvernului va duce, in opinia lui Boc, la o separare clara a taberelor "pro" si "contra".


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.