Presedintele Traian Basescu a promulgat, miercuri, Ordonanta de Urgenta a Guvernului privind DNA, informeaza un comunicat al Administratiei prezidentiale.
Ordonanta DNA a fost respinsa de Senat, in prima instanta. In urma consultarilor politice initiate de presedintele Traian Basescu, toate partidele au cazut de acord asupra necesitatii functionarii DNA. La Cotroceni, s-a ajuns la un compromis privitor la functionarea DNA nu ca institutie de sine statatoare, ci in cadrul Parchetului ICCJ. Cu modificarile, actul normativ a fost adoptat, in 27 februarie de Camera Deputatilor, iar in 2 martie de Senat, cu o majoritate confortabila. Astfel, DNA se va numi Directia Nationala Anticoruptie, care va fi condusa de un procuror-sef.

Acesta va fi ordonator secundar de credite. Finantarea DNA va fi asigurata de la bugetul de stat, anual urmand sa se constituie un depozit in valoare de doua milioane RON aflat la dispozitia procurorului-sef al DNA, pentru actiuni privind organizarea si constatarea infractiunilor flagrante de coruptie.

Curierul National

Sursa: Curierul NationalTe-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.