Inca o demisie la PSD Bucuresti dintr-un lung sir. Din 19 consilieri generali cit avea partidul in 2004, au ramas 15. Cauza disolutiei: conflictele dintre Mircea Geoana, Adrian Nastase, Dan Ioan Popescu si Miron Mitrea.

Ultima demisie a unui consilier general al PSD: ieri. Lucian Duta, director al Spitalului Titan. Intr-o scrisoare de citeva rinduri adresata lui Sorin Oprescu, seful filialei, Duta "mentioneaza expres" ca "aceasta demisie este strict legata de atitudinea dumneavoastra fata de mine". Atit si nimic mai mult. Este ultima demisie dintr-un sir. Penultima s-a consumat marti. Este vorba de Alina Moise, considerata unul dintre oamenii lui Dan Ioan Popescu. In ianuarie 2006 a demisionat si consilierul CGMB Octavian Petrovici. Prima demisie: Stelian Barnea, in 2005. Potrivit demisionarilor, urmeaza zilele acestea sa-si dea demisia si consilierul Vlad Dumitrescu, nepotul liderului PSD Dan Ioan Popescu (DIP). Toti au un numitor comun: sint fidelii lui DIP, fostul sef al PSD Bucuresti, fortat de Mircea Geoana sa demisioneze din conducerea organizatiei in ianuarie 2006. Motivul: anchetat pentru avere nejustificata.

Mitrea, suspectat ca vrea Bucurestiul

La scurt timp dupa plecarea lui DIP si-au dat demisia peste 150 de membri simpli, consilieri locali si generali. Toti au acuzat "vanghelizarea partidului" si "mutantii politici" care conduc PSD. Unii dintre cei plecati cred ca Miron Mitrea ar fi fortat criza din filiala prin mina lui Vanghelie, cu scopul de a prelua sefia organizatiei PSD Bucuresti. Scopul lui Mitrea - aplicarea profilului Basescu: cistigarea primariei Capitalei la alegerile din 2008 si apoi candidatura din partea PSD la prezidentialele din 2009. Mitrea a respins ieri acuzatiile: "Nu stiu de ce transforma problemele lor locale la nivel national. Nu candidez la primaria Capitalei si nici la Presedintie". Liderii PSD-sector 1 sint convinsi ca "DIP destabilizeaza organizatia. Doreste sa se intoarca la sefia ei".

Geoana il apreciaza pe Vanghelie

"Regret ce se intimpla. Este o greseala ca oamenii pleaca din partid. Acestea sint replici la schimbarile care au avut loc", a comentat ieri Mircea Geoana. Liderul PSD l-a aparat pe Vanghelie: "E un tip util, e primar, stie sa adune oamenii la intruniri". Liderul interimar al PSD Bucuresti, Sorin Oprescu, nu parea surprins de demisiile pe banda: "Cei plecati fac parte din gruparea Codrin Stefanescu (unul dintre fidelii lui DIP - n.r.). Plecarea lor e nejustificata. Doctorului Duta i-am oferit, la preluarea organizatiei, sefia Departamentului de Sanatate din PSD Bucuresti. Discut zilnic cu oamenii si ii conving sa nu plece, ca reformam partidul, dar nu pot face peste noapte ca lucrurile sa mearga". Ultimul demisionar, Lucian Duta, ne-a spus ca-i reproseaza lui Oprescu "de ce nu a reformat organizatia", iar lui Geoana "subsolurile politicii romanesti". Duta a recunoscut ca a fost adus in partid de Vasile Gherasim, unul dintre fidelii lui DIP.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.