Adriean Videanu, primarul Capitalei, ii va solicita procurorului general al Romaniei, Ilie Botos, sa se autosesizeze in legatura cu situatia celor trei imobile ale familiei sale cumparate de la stat.

Videanu a facut acest anunt in timpul audierii sale in Comisia pentru cercetarea abuzurilor si combaterea coruptiei de la Senat.

Liderul PD sustine ca cele trei apartamente au fost repartizate si apoi cumparate in mod legal. Primul dintre ele a fost primit in 1988 de catre sotia sa, de la institutia "comunista" la care aceasta lucra. Cea de-a doua casa, pe Calea Calarasilor, a fost primita in 1993 din partea Adunarii Deputatilor de atunci. Cel de-al treilea a fost cumparat de la SC "Romconfort" "in mod legal, cum au cumparat toti cei 15.000 de bucuresteni", a aratat primarul. Dupa ce a dat explicatii despre casele sale, Videanu a incercat sa-i incante pe senatori cu planurile urbanistice ale Capitalei. Din discutia presarata cu detalii tehnice nu au lipsit nici elementele hilare. Videanu a promis ca in mandatul sau nu vor mai fi plantati corcodusi, pe marile bulevarde, ci arbori nobili, ca platanii.

Nici senatorii nu au excelat in sobrietate. Rodica Stanoiu l-a invitat pe Videanu sa termine reparatiile de la Palatul de Justitie si sa-l ilumineze asa cum merita o asemenea institutie. "Dar sper ca Palatul nu va fi gata ca sa adaposteasca procese ale demnitarilor din Opozitie", a spus fostul ministru al Justitiei. Videanu a fost invitat la comisie pe baza unor articole ale unui cotidian care criticau modul de obtinere a celor trei apartamente, dar si activitatea de la Primarie.

Sursa: Click.roTe-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.