Ministrul Justitiei, Monica Macovei, a incercat sa-i convinga pe parlamentari ca perchezitia celor doua imobile apartinand lui Adrian Nastase este necesara pentru a se stabili cu certitudine daca acolo exista bunuri care au fost dobandite ilegal.

"Este un dosar real, in care judecatorii au spus ca exista probe. Nu este o comanda politica si nu are nici o legatura cu faptul ca Nastase face astazi parte din opozitie", a spus Macovei, de la tribuna Parlamentului.

In opinia sa, votul deputatilor reprezinta atitudinea parlamentului fata de lege si fata de justitie. Iar un vot negativ ar fi imposibil de inteles pentru cetatenii acestei tari si singurul mesaj care s-ar transmite ar fi ca parlamentarii s-ar situa deasupra legii. Mai mult, Macovei a spus ca neaprobarea perchezitiei ar compromite lupta anticoruptie. "Ar fi semnalul ca luptam cu coruptia pana la un punct, acolo unde ne priveste pe noi", a spus ministrul Justitiei.
Monica Macovei a respins afirmatiile lui Adrian Nastase, potrivit carora, perchezitia ar fi o "actiune de tip securist", prin care "s-ar cara hartii cu sacul", "s-ar distruge tablouri" ori "s-ar ravasi cartile". "Domnul Adrian Nastase a prezentat opiniei publice o imagine total falsa. Procurorii nu distrug nimic, ei cauta anumite obiecte, vin cu camere de filmat, totul este filmat, dar ceea ce filmeaza procurorii nu apare pe posturile publice, ci ramane la dosar si se prezinta instantei", le-a explicat Macovei deputatilor. Ea a apreciat ca Adrian Nastase a incercat "sa indrepte aceasta imagine a perchezitiei catre obiective false".

Macovei, atacata de opozitie si putere

Ministrul a fost si tinta atacurilor unora dintre parlamentari. Deputatul PRM Marcu Tudor a spus ca ministrul Justitiei este "suspect de implicata" si de cunoscatorare a dosarului. In replica, Macovei a spus ca nu a vazut dosarul Zambaccian si are cunostinte despre acest dosar "atat cat trebuie" pentru a sustine cererea de perchezitie.

De asemenea, liberalul Crin Antonescu a sugerat ca, pe langa lege, Parlament si premier, ministrul Justitiei ar avea si alt sef. "Va suntem alaturi, dar aveti trei superiori. Parlamentul Romaniei, seful Guvernului si legea. Sper ca acestia sunt toti. Pentru ca mandatul nu il aveti de la Aleea Modrogan (sediul PD), ori de la Palatul Cotroceni, ci de la Guvernul si Parlamentul Romaniei", a spus Antonescu.

Curierul National

Sursa: Curierul NationalTe-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.