Liberalii pregatesc o serie de modificari ale statutului partidului, modificari ce ar putea lasa fara obiect „programul” preconizatului grup de reforma morala a lui Valeriu Stoica.
Fostul lider PNL Valeriu Stoica propune organizarea de congrese ordinare din doi in doi ani. "Conducerea centrala trebuie primenita din doi in doi ani. Numai asa poate un partid modern sa functioneze optim", spune Stoica. Propunerea lui vine in contextul in care principala sa "revendicare" pe care intentioneaza sa o impuna prin intermediul unui preconizat grup de "reforma morala a PNL", si anume revenirea la votul nominal pentru alegerea conducerii centrale si a celor judetene, se afla si in atentia liderilor PNL. Secretarul general al PNL, Dan Motreanu, propune insa modificarea statutului si revenirea la votul nominal abia in 2009. Stoica sustine insa ca modificarea trebuie operata pina la sfirsitul acestui an.,,Este un motiv in plus pentru care propun congres din doi in doi ani".

Membrii Curtii de Onoare si Arbitraj a PNL s-au reunit simbata si duminica la Sinaia pentru a schita o serie de modificari ale statutului partidului. Conform unei surse din PNL, la congresul din 2009 in statut se va introduce un articol care prevede interzicerea prezentarii proiectelor politice in public, inainte de dezbaterea lor in cadrul conducerii centrale. "Nu este normal sa vina dl Catarama sau altcineva sa prezinte televiziunilor un proiect fara ca la nivelul conducerii partidului sa se stie ceva despre respectivul proiect", ne-a precizat sursa citata.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.