Presedintele Traian Basescu a afirmat ieri seara, intr-o emisiune a postului public de televiziune, ca va fi unul dintre sustinatorii accentuarii si intaririi controlului parlamentar al serviciilor speciale, in paralel cu promovarea unor legi care sa dea populatiei sentimentul ca este aparata in fata riscurilor asimetrice de gen terorism sau droguri.

Seful statului a dat asigurari ca pachetul de legi privind securitatea nationala discutate recent in cadrul Consiliului Suprem de Aparare a Tarii (CSAT) va fi pus in dezbatere publica imediat ce comisiile parlamentare de specialitate vor avea o forma finala a acestui pachet legislativ, chiar daca analiza mediatica pe acest subiect deja a inceput.

"Daca tot am ajuns sa dezbatem public inainte sa avem o forma finita, e foarte bine sa o facem. Am convingerea ca trebuie sa avem structuri de securitate pentru cetatenii romani, care sa le dea liniste si sentimentul ca statul roman ii apara, ceea ce inseamna o ranforsare a capacitatii Romaniei de a-si apara cetatenii, iar pe de alta parte, aceasta capacitate, care eventual poate scapa de sub control trebuie pusa sub un mai puternic control parlamentar.

Este o idee pe care o am, o sustin", a declarat Traian Basescu. Seful statului si-a manifestat convingerea ca toate partidele politice vor discuta in interiorul lor acest pachet legislativ."Cand vor fi complet informati, asupra nevoilor, pe de o parte, si a sistemului de control, pe de alta parte, vom gasi formula de a aseza lucrurile acolo unde trebuie sa fie in raport cu nevoia de libertate si de securitate a fiecaruia dintre noi", a mai spus presedintele.

Traian Basescu a anuntat in context ca, in cadrul intalnirii lunare cu liderii partidelor parlamentare, la care va avea loc luni, la Palatul Cotroceni, presedintii formatiunilor politice vor primi un set complet al acestor legi marcate "Strict secret", pentru ca in interiorul partidelor sa se gaseasca o formula care sa rezolve problemele actuale si de viitor ale Romaniei.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.