"Lumea politica din Romania este dominata inca de anti-modelul Elena Ceausescu", a admis, miercuri seara, deputatul PSD Ecaterina Andronescu, referindu-se la rolul femeilor in politica si la statutul sotiilor politicienilor.

"Antipatia manifestata de opinia publica fata de Dana Nastase si de Ioana Tariceanu poate fi explicata prin aceea ca populatia nu suporta inca ideea ca sotiile politicienilor pot avea o imagine publica. Explicatia se afla in antimodelul reprezentat de Elena Ceausescu", a declarat Ecaterina Andronescu.Referindu-se la statutul avut de sotia fostului presedinte Ion Iliescu in perioada mandatelor acestuia, ea a apreciat ca optiunea Ninei Iliescu a avut la baza doua motive.

"Primul a fost de natura umana. Probabil ca s-a simtit mai bine asa, retrasa, decat in centrul atentiei. In al doilea rand, este posibil ca un rol sa il fi avut si aprecierea ca societatea romaneasca trebuia sa isi clarifice optiunile (sa/) in ceea ce priveste rolul sotiei sefului statului", a afirmat Ecaterina Andronescu, invitata la emisiunea "Sensurile actualitatii" realizata de Octavian Andronic pentru SENSO TV.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.