PSD nu sprijina ideea liberalilor de transformare a Romaniei intr-o republica parlamentara in care presedintele sa aiba doar atributii de reprezentare, iar alegerea sa sa fie facuta de catre Parlament.
"Ceea ce incearca liberalii astazi sa faca, aratand pisica lui Traian Basescu cu republica parlamentara, este un joc stupid" a declarat presedintele PSD, Mircea Geoana. Acesta crede ca ideea nu este agreata de catre romani, care ar respinge cu o larga majoritate ideea la un eventual referendum pe aceasta tema: "Cu reputatia de astazi a Parlamentului, romanii vor vota pentru un regim hiperprezidential", a mai spus Geoana. Departe de a creste gradul de democratie, proiectul PNL de reforma constitutionala ar putea provoca reactii antidemocratice, in care Parlamentul si-ar putea pierde din putere in defavoarea puterii executive a presedintelui.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.