Ion Dumitru este primul parlamentar trimis in judecata de procurorii DNA

Deputatul PSD Ion Dumitru, fost director al Romsilva, a fost trimis in judecata de procurorii Departamentului National Anticoruptie, alaturi de alte sapte persoane. Deputatul este acuzat ca in 2004 ar fi sustinut atribuirea a opt contracte de achizitie publica, cu o valoare de peste 100 de miliarde de lei, unor firme care achizitionasera bunurile cu numai 16 miliarde.
Potrivit procurorilor, Romsilva ar fi achizitionat astfel, la preturi supraevaluate, bunuri de care nu avea nevoie, cum ar fi ace de cravata cu specific vanatoresc sau munitie pentru care in Romania nu exista armament.

Prejudiciul adus Regiei Romsilva se ridica la aproximativ 3.000.000 euro. Ion Dumitru este primul parlamentar trimis in judecata de procurorii DNA.

Potrivit DNA, acuzatiile care i s-au adus lui Ion Dumitru sunt abuz in serviciu contra intereselor publice cu consecinte deosebit de grave in scopul obtinerii unui avantaj patrimonial.

Fostul director general Ion Dumitru nu numai ca ar fi dirijat din umbra intreaga activitate infractionala a celorlalti invinuiti, dar ar fi contribuit cu acte si la producerea pagubei.

Avand in vedere calitatea de deputat a invinuitului Dumitru Ion, dosarul a fost trimis spre judecare la inalta Curte de Casatie si Justitie.

In acelasi dosar au mai fost trimisi in judecata Dumitru Bunea, Mihai Daia, Constantin Corduneanu, Elena Dumitru, Mirel Dumitrache, Sorin Vintila si Voicu Septimiu Muntean - toti fosti membri ai comisiei de licitatie din cadrul regiei Romsilva.

Ei au fost acuzati de savarsirea infractiunii de abuz in serviciu contra intereselor publice cu consecinte deosebit de grave.


Despre autor:

Sursa: Bbc.co.uk


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.