Deputatii trebuie sa completeze noile formulare privind relatiile cu fosta Securitate pana la sfarsitul lunii martie.

Conducerea Camerei Deputatilor va trimite o scrisoare grupurilor parlamentare in care acestora li se cere sa-si informeze membrii asupra obligatiei care le revine. Formularele au fost modificate prin Ordonanta de Urgenta 16/2006 de modificare a legii Ticu. Nu numai parlamentarii vor fi obligati de acum sa declare care au fost relatiile cu Securitatea. Prin noua ordonanta acelasi lucru trebuie sa-l faca secretarul general, secretarii generali adjuncti si directorii departamentelor Camerelor Parlamentului.

In declaratia pe proprie raspundere, acestia trebuie sa precizeze daca au avut sau nu legaturi cu Securitatea. In cazul unui raspuns afirmativ, trebuie sa detalieze daca au fost agenti sau colaboratori.
Declaratiile nu vor fi publice, ci vor fi depuse in plic inchis la presedintele Camerei Deputatilor. Nastase le va trimite cel mai tarziu pe 28 martie la Consiliul pentru Studierea Arhivelor Securitatii. Acestuia ii revine sarcina de a verifica autenticitatea acestor declaratii.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.