Noul ministru de externe, Mihai Razvan Ungureanu, a blocat orice plecare la post decisa pe ultima suta de metri de guvernarea PSD, sustin surse diplomatice. Gasirea unui loc caldut in diplomatie devenise o moda printre oamenii puterii pesediste care nu s-au mai regasit pe listele parlamentare in pozitii eligibile. Printre cei care au primit ordinul la loc comanda se numara si Ghiorghi Prisacaru, fost senator PSD, presedinte al Comisiei de politica externa din Senat si, nu in ultimul rand, fost sef de cabinet al lui Constantin Dascalescu. Pentru serviciile aduse partidului, Prisacaru fusese recompensat, la final de mandat, cu postul de ambasador al Romaniei la Misiunea Permanenta pe langa organizatiile internationale de la Viena.

Aceeasi comanda s-a aplicat si in cazul fostilor deputati PSD Viorica Afrasinei si Cristian Nechifor. Afrasinei primise o sinecura calduta la Institutul Cultural Roman de la Istanbul, in conditiile in care in timpul mandatelor sale parlamentare nu dovedise nicicum inclinatii culturale. Postul era o consolare pentru Afrasinei care se plansese amarnic liderilor partidului ca fusese exclusa de pe listele parlamentare dupa ani grei de truda in slujba social-democratiei.

Colegul sau de partid, Cristian Nechifor, ajunsese si el, gratie partidului, la consulatul din Izmir, de unde, sustin sursele noastre, a fost rechemat in tara, in baza aceluiasi ordin emis de noua conducere a Ministerului de Externe.

Potrivit surselor noastre, toate aceste actiuni fac parte dintr-o strategie mai larga a noului ministru de externe, care intentioneaza sa organizeze concursuri pentru ocuparea posturilor de diplomati la misiunile Romaniei din strainatate. In baza aceleiasi strategii se are in vedere, pana la toamna, rechemarea de la posturi a tuturor reprezentantilor Romaniei numiti exclusiv pe criterii politice de catre guvernarea PSD.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.