Consiliul Consultativ al Presedintilor Teritoriali UDMR s-a intrunit, sambata, la Targu Mures, pentru a decide asupra ministerelor in care Uniunea doreste sa aiba ministri secretari de stat, precum si persoanele care vor ocupa functiile respective. Dupa sedinta desfasurata cu usile inchise, presedintele UDMR, Marko Bela, a tinut promisa conferinta de presa, unde insa n-a dat nici un nume. A spus doar ca UDMR isi propune sa obtina cat mai multe posturi de secretari de stat, printre ministerele nominalizate numarandu-se cel al Afacerilor Externe, Integrare, Minoritati, Protectia Mediului, Aparare Nationala, Sanatate, ca si cele ale Invatamantului si Culturii. Marko Bela a adaugat ca inca nu a solicitat, dar este necesar sa existe, pe viitor, si maghiari in conducerile serviciilor secrete.

Privitor la persoanele din UDMR susceptibile sa ocupe functiile de secretari de stat, Marko Bela a anuntat ca s-au primit propuneri din partea societatii civile, a asociatiilor si organizatiilor profesionale. Ele au fost inventariate si Consiliul Operativ urmeaza sa decida in legatura cu nominalizarea lor precisa. Cel tarziu miercuri, 19 ianuarie, UDMR va face publice numele acestora. Cat priveste nominalizarile UDMR pentru conducerile institutiilor descentralizate din diferite judete transilvane, acesta este un proces care va mai dura cateva saptamani. Presedintele Uniunii a reiterat ideea, lansata de senatorul Frunda Gyorgy, potrivit careia, in momentul formularii optiunilor, se va tine cont de ponderea etnica a populatiei din judetele vizate.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.