In apropierea postului Pastelui alesii au inceput sa aiba porniri religioase si s-au gandit sa se puna bine cu sfintii.

Spre iertarea pacatelor, vor pleca intr-un pelerinaj la manastirile de pe Muntele Athos, dar pregatesc si un proiect de lege pentru ca schiturile romanesti de acolo sa primeasca bani de la buget.

Saptamana viitoare, chiar de 1 martie, un grup de 14 deputati pleaca intr-o excursie de cinci zile la Muntele Athos. Toti sunt membri ai grupului de rugaciune de la Camera. "Capul rautatilor" este chiar liderul grupului, peremistul Ioan Aurel Rus, cel care a renuntat la haina preoteasca pentru politica. Alaturi de el, printre deputatii-pelerini se afla peremistii Ion Manzana si Dragos Dumitriu, conservatorul Petru Calian, dar si independentul Mircia Giurgiu.

Din cauza faptului ca sefii Camerei nu le-au inteles pornirile religioase, alesii nu au reusit sa faca rost de la locul de munca decat de un microbuz. Cheltuielile cu deplasarea le vor suporta insa din propriul buzunar. "Am vrut sa plecam mai multi. Dar pe Sfantul Munte nu se da voie cu masina proprie. Sunt reguli stricte. Doar cu microbuzul de 14 locuri si nu accepta o persoana in plus, s-a plans Rus. Cu toate aceste impedimente lumesti el este bucuros de pelerinaj: "E o vizita spirituala. Incepe postul Pastelui si vrem sa ne incarcam spiritual".


Despre autor:

Libertatea

Sursa: Libertatea


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.