Parlamentarii UCS vor deveni membri PPCD, iar Ioan Talpes, o alta achizitie pentru partidul lui Ciuhandu, ii va reprezenta pe taranisti in Senat.

PPCD este pe cale sa devina partid parlamentar. Sambata, Biroul National de Conducere al partidului a aprobat o prima varianta a protocolului de fuziune cu Uniunea Crestin-Sociala, partidul fondat de sindicalistii din BNS. Cei de la UCS au intrat in Parlament pe listele PRM avand ca "zestre" cinci parlamentari. In urma unui protocol incheiat cu coalitia de guvernamant, UCS a primit si doua posturi de secretar de stat.

Absorbtia in PPCD a acestui partid si formula de conducere urmeaza sa fie decise la sedinta din 1 martie a BNC al PPCD, dupa ce vor primi un raspuns definitiv de la sindicalisti. Pe langa cei cinci parlamentari de la UCS, taranistii intentioneaza sa-l aduca in partid si pe fostul sef al SIE si, ulterior consilier al presedintelui Ion Iliescu, senatorul Ioan Talpes. Acesta a depus o cerere oficiala de primire in randurile taranistilor, cerere care va primi un raspuns tot pe 1 martie.

Se pare ca Talpes va fi primit fara probleme deoarece el si cu presedintele Gheorghe Ciuhandu au devenit foarte apropiati in ultima vreme, fostul pesedist fiind prezent la intrevederea recenta dintre liderul PPCD si cancelarul german Angela Merkel.

"Doctrina PD nu exista"

Rezultatele anuntate de taranisti survin intr-o perioada in care acestia au abandonat orice speranta legata de o colaborare cu Partidul Democrat. Desi Partidul Popular European a cerut partidelor afiliate sa colaboreze, PPCD ii acuza pe democrati ca nu si-au respectat angajamentele dorind doar o absorbtie a PPCD. Lucru inadmisibil pentru PPCD, vicepresedintele taranist Mihai Marinescu sustinand ca cele doua partide sunt incompatibile din punct de vedere doctrinar: "Nu avem aceeasi doctrina. Ei spun ca sunt populari, doctrina care nu exista. Iar la Bruxelles s-au prezentat drept conservatori, lucru pe care nu il afirma in Romania". Marinescu este nemultumit ca PD a evitat orice contact oficial cu PPCD. Democratii s-au marginit la declaratii publice prin care au cerut fuziunea ca unica modalitate de colaborare, ne-a declarat el.

Insa, din cauza acordului incheiat cu taranistii, cei de la UCS sunt pusi intr-o situatie delicata fata de Partidul Popular al lui Corneliu Ciontu. Aceasta pentru ca exista un protocol de colaborare parlamentara intre partidul sindicalistilor si cel al fostului adjunct de la PRM al lui Vadim Tudor.
Vicepresedintele PPCD, Mihai Marinescu, nu a exclus o colaborare cu partidul lui Ciontu, insa a precizat ca pana acum nu au avut nici un fel de discutii. O decizie urmeaza sa se ia la nivelul conducerii PPCD. Interesant este ca membrii comisiei care au negociat cu UCS, printre care se afla Serban Bubenek si Remus Opris, au primit mandat din partea BNC sa poarte tratative si cu alte partide. Singurele variante posibile in momentul de fata sunt Partidul Popular si Actiunea Populara a fostului presedinte Emil Constantinescu.

Curierul National

Sursa: Curierul NationalTe-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.