Fostul presedinte al PNL, Valeriu Stoica, este nemultumit de modul in care liberalii trateaza problema revizuirii Constitutiei.

Intr-o scrisoare deschisa adresata actualului lider PNL, Calin Popescu-Tariceanu, el atrage atentia ca echipa liberala care se ocupa de aceasta problema "a inceput cu stangul" si anunta ca va demara o actiune personala in acest sens. "Din pacate, evolutiile recente, incepand de la modul in care a fost constituita echipa liberala si terminand cu o stupefianta propunere de desfiintare a Curtii Constitutionale, ma obliga sa ma distantez categoric si public de actuala echipa mandatata sa reprezinte PNL. Diletantismul si politizarea o umbresc in mod nepermis", apreciaza Stoica.

Fostul lider liberal arata ca a acceptat propunerea presedintelui PNL de a se implica in proiectul de revizuire a legii fundamentale a statului roman "nu din orgoliu", ci pentru a indeparta pericolele care ar putea compromite proiectul. In opinia lui Stoica, pericolele pentru proiectul liberal sunt "politizarea procesului de reforma constitutionala si marginalizarea expertilor pentru a face loc factorului politic; mentinerea publicului si a societatii civile in afara dezbaterii reale". Valeriu Stoica atrage atentia ca nu doreste sa fie "un pion intr-un joc politic ilegitim, de natura sa umbreasca spatiul dezbaterii constitutionale".
In opinia lui Stoica, grupul parlamentar al PNL va trebui sa negocieze platforma cu celelalte grupuri din Parlament, apreciind ca este necesara realizarea unui compromis intre grupurile parlamentare ale partidelor interesate in revizuirea Constitutiei.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.